Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A legnagyobb létszámú fehérvári sakkversenyt rendezik meg
A legnagyobb létszámú fehérvári sakkversenyt rendezik meg Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2017. október 20.
A hagyományos Fehérvár Böllhoff Kupa a Fejér Megyei Sakkszövetség egyik legnagyobb és legfontosabb rendezvénye az évben, mindig száz fölötti nevezővel, a nemzetközi szövetségnél (FIDE) is bejegyzett verseny. Idén az ünnepi hosszú hétvégén, négy napon át tart a Novotel Hotelben.

 

 

A XIV. Fehérvár Böllhoff Kupa rangját mutatja, hogy nemzetközi Élő-értékszám szerzésére jogosító, a FIDE-nél bejegyzett verseny. Két csoportban bonyolítják le, melyek közül az A-csoportban a 2000 Élő-pontszám feletti versenyzők indulnak. Közöttük férfi és női nemzetközi nagymesterek, mesterek. Ugyanakkor lehetőség a Fehérvár Kupa arra is, hogy valaki első Élő-pontjait szerezze és a továbbiakban hivatalosan ezekkel nevezhessen más versenyeken. 

A szabályok is a nagy versenyeken megszokottak, a hétfordulós svájci rendszerben bonyolított partik játékideje 90 perc, 30 másodperces lépésenkénti jóváírással. A Fehérvár Kupa pénzdíjas verseny, az A-csoport győztese 120 000 forint díjazásban részesül, a második helyezett 80 000, a harmadik 50 000 forintot kap és még a hetedik, nyolcadik helyezettek is 10 000 forinttal gazdagodnak. Szintén pénzdíj jár a a legjobb ifjúsági, női, senior és Fejér megyei egyesületben sakkozó versenyzőnek (amennyiben kategóriánként legalább hárman elindulnak). A B-csoportban legjobbnak bizonyulók tárgynyereményeket kapnak.

Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, szép számú nevezés érkezett a Novotel Hotelben rendezendő versenyre - 105 fő lesz jelen. A Fejér Megyei Sakkszövetség égisze alatt működő klubok sok versenyzővel indulnak, a Fehérvár SE tíznél több sakkozóval képviselteti magát a „hazai” viadalon. Összességében pedig száznál többen ülnek asztalhoz október 20-án, pénteken, amikor a megnyitót követően 16 órától bonyolítják az első fordulót. Ezt követően szombaton, vasárnap és hétfőn is két-két fordulót rendeznek, 9 és 13, illetve 15 és 19 óra között. Az eredményhirdetés október 23-án, hétfőn este 19.30-kor lesz a verseny helyszínén.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >