Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Új játszótér és fitneszpark a gyermekotthonban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás, Lugosi Balázs   
2017. október 20.
Edző- és játékeszközök, piknikasztal, négy évszakos házikó – játszótérrel és fitneszparkkal gazdagodott a Gyermekvédelmi Központ. A több korosztályt kiszolgáló játszó- és fejlesztőparkot ma délután avatták fel a Tüzér utcai gyermekotthonban.

 

 

Új játszótérrel vált teljessé a gyermekotthoni környezet. A kikapcsolódást és a fejlesztést egyaránt szolgáló eszközök között vannak fitneszgépek – taposó és comberősítő, evezőpad, hasprés, derék- és csípőformáló – és a játékot szolgáló – óriási vizes-kanyar csúszda, többféle hinta, négy évszakos házikó – elemek is. Az eszközök sokfélesége miatt a játszótér alkalmas a 48 férőhelyes gyermekotthonban elhelyezett különböző életkorú gyermekek kiszolgálásra. Segít a szabadidejük hasznos eltöltésében és egészséges életmódra ösztönöz. 

„Ha egy város életéről beszélünk, tudnunk kell, hogy nagyon sokféle megoldandó feladat van, különféle fejlesztések zajlanak, gyakran egyszerre is. Tudjuk, hogy ezek racionálisan nagyon fontosak, de az ember szívéhez mégiscsak azok a fejlesztések állnak igazán közel, amelyek nemcsak az eszét, hanem a lelkét is megérintik. Egy játszótér átadása mindig öröm – ezúttal is: jó helyen, jó célt lehetett megvalósítani.” - fogalmazott az átadó ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester, majd megköszönte a Városgondnokság munkatársainak a kivitelezést, a gyerekeknek pedig sok mosolyt és örömet kívánt a játszótér használatához.

„Az új játszótérrel vált teljessé gyermekotthoni környezetünk. A 8,5 millió forintos beruházásnak köszönhetően egy valóban kétfunkciós játszó- és fitneszteret kaptunk, amelyet az ellátott fiatalok 3-tól 17 éves korig használhatnak.” – mondta köszöntőjében Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője, aki a jelenlegi és a jövendőbeli ellátottak nevében is megköszönte Székesfehérvár Önkormányzatának társadalmi felelősségvállalását és szociális érzékenységét, valamint a Városgondnokság által a megvalósításban nyújtott segítséget.

A rendezvényen részt vett dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója, dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, valamint Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok.

Az avatásra a gyermekotthon lakói kedves műsorral készültek: kórusukat hallgathatták meg a résztvevők, Tar Anita szólót énekelt, valamint elhangzott Aranyosi Ervin: Játék az élet című verse is. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >