Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nem megy, tovább agonizál a FAV19
Nem megy, tovább agonizál a FAV19 Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 24.
ImageAz EBEL 14. fordulójában elszenvedte 9. vereségét a Fehérvár AV19. Az osztrák bázisú hokiligában a Linz vitte el mind a három bajnoki pontot a királyok városából, sima 4-1-es sikerrel.

 

A Volán csak a véghajrában tudott betalálni a védő Manavian révén 0-4-nél. A támadójáték, az emberelőnyös szituációk kihasználása továbbra is katasztrofális, a 14 találkozóból mindössze 3 volt, amelyiken kettőnél több gólt volt képes ütni Benoit Laporte csapata, amelynek az átlaga éppen kettes, messze a leggyengébb a 12 alakulat közül, így nem csoda, hogy egyre inkább stabilizálja sereghajtó pozícióját. Sokadszor felvetett téma: vajon mi kell még az edzőváltáshoz?

Laporte mesterrel a FAV19 tavaly utolsó lett, néha egészen katasztrofális produkcióval, az idei szezonban sem változott eddig semmi. Egyre inkább süllyed a gárda, nem elég 3-4 meccsenként csípni egy-egy hosszabbításos, néha - ez lassan már ünnepnap lesz - rendes játékidőben kiharcolt győzelmet. Nem tudni, mi a vezetők szándéka, de, ha az, hogy az egyébként végsőkig kitartó szurkolók is elpártoljanak a csapattól, a korábban rettegett "ördögkatlanból" pedig egyre inkább a vendégcsapatok kedvelt játszóterévé váljon az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, akkor jó úton haladnak.

Nyáron az edzőcsere helyett a keret jó részét cserélték ki, mondván, nem az edző volt a roppant szerény teljesítmény oka. Ma már világosan látszik, hogy ez a húzás és ez a megállapítás nem jött be, nem állja meg a helyét. Talán még nem késő ezt az egyértelmű agonizálást megállítani, de ehhez - bármennyire is fáj ezt beismerniük a döntéshozóknak - meg kell újulnia a szakmai vezetésnek. A napnál is világosabb, hogy nem Laporte lesz az, akivel kitalál az egyre sötétülő alagútból a fehérvári jégkorong alakulat. Lehet persze még várni, biztosan nyer is majd még néhány meccset a csapat, azonban sokkal többet veszít és olyan vékony a produkciója (főleg az ellenfél kapujának közelében)  a találkozók jelentős részén, hogy egyszerűen felesleges a csodára várni...

A következő összecsapáson (október 26, csütörtök, 16.00) a Red Bull Salzburg, majd másnap a Dornbirn otthonában kellene kozmetikáznia gyengécske mérlegén a FAV19-nek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >