Kezdőlap arrow Kék hírek arrow In memoriam Feketéné Thuróczy Nóra
In memoriam Feketéné Thuróczy Nóra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. október 26.
ImageŰjabb veszteség érte Székesfehérvár sportéletét. Súlyos betegség után elhunyt Feketéné Thuróczy Nóra, a fehérvári és magyar kosárlabda sportág kimagasló alakja, 183-szoros válogatott kosárlabdázó. Pénteken, az Alba Fehérvár Szolnok elleni hazai meccsének kezdetén gyászszünettel emlékeznek a sportolóra. Székesfehérvár Önkormányzata ezúton is részvétét nyilvánítja szeretteinek.

 

 

Súlyos betegség után, október 24-én 72 éves korában elhunyt Feketéné Thuróczy Nóra. A 183-szoros válogatott kosárlabdázó a sportág kimagasló alakja volt. A fehérvári és a magyar kosárlabda életben is meghatározó szerepet játszott: válogatottként Európa-bajnokságon negyedik helyet szerzett, a neve szerepel a magyar kosárlabdázás aranytablóján, amely az elmúlt évtizedek legjobbjait válogatta össze, 2001-ben pedig a sportcsillagok falára is felkerült. 

Thuróczy Nóra az 1964. évi budapesti Eb-n, 19 évesen került be a válogatottba újoncként. Élményeiről így vallott: „Hat Európa-bajnokságon vettem részt, … akkor még nagy értéke volt a címeres meznek. Én ma is csak annyit kívánok minden fiatalnak, hogy címeres mezben meghallgathassa a Himnuszt. Nekem ebben az élményben 183-szor volt részem. – említette a rá jellemző szerénységgel Thuróczy Nóra.” (Forrás: www.kosarlabdamuzeum.hu

 


A város önkormányzata 2004-ben Székesfehérvárért díjjal, 2015-ben – 70. születésnapja alkalmából – pedig Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel fejezte ki nagyrabecsülését. A nagyszerű sportoló elvesztése komoly veszteség a város sportéletében. Székesfehérvár minden sportszerető polgára nevében szomorúan búcsúzik az önkormányzat Feketéné Thuróczy Nórától, és ezúton is kifejezi együttérzését és részvétét családjának. 

Pénteken, az Alba Fehérvár Szolnok elleni hazai meccsének kezdetén gyászszünettel emlékeznek a sportolóra. Feketéné Thuróczy Nóra búcsúztatására 2017. november 8-án 13 órakor a Csutora temetőben kerül sor.  

 

 
< Előző   Következő >