Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fa Nándor is fair play díjat kapott
Fa Nándor is fair play díjat kapott Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. október 26.
ImageA Magyar Olimpiai Bizottság idén éppen 50 éves Fair Play Bizottsága átadta díjait azoknak a sportembereknek, illetve sporthoz kötődő embereknek, akik a 13 tagot számláló grémium szerint fair cselekedeteikkel vagy egész életpályájukkal rászolgáltak az elismerésre.

 

A díjazottak között van az ötszörös földkerülő vitorlázó, a Velencén élő Fa Nándor és a tóparti kisvárosban jelentős beruházást tervező, díjugratóként is sikeres énekes-színész, Sasvári Sándor, akik egyaránt életmű diplomát kaptak a 13 tagot számláló grémiumtól. Külön kiemelendő két 14 éves székesfehérvári öttusázó, Bánfi Zsombor és Némedi Ádám elismerése, akik a korosztályos elitbajnokság váltóversenye után adták át bronzérmüket a KSI büntetőpontokkal mögéjük sorolt párosának.

 


 

A történet rávilágít az öttusa talán túl szigorú szabályaira is: A 14 év alatti fiúváltók versenyében a KSI SE egysége ért harmadikként a célba, ám a versenybíróság büntetőpontokkal sújtotta a kettőst, mert nem egyforma felsőruházatban teljesítette a futótávot. A duót így a negyedik helyre sorolták, míg a bronzérmes pozícióba a Volán Fehérvár Bánfi Zsombor, Némedi Ádám összetételű stafétája lépett elő. A fiúk az eredményhirdetésen át is vették a medálokat, ám, mondván, hogy a dobogós helyezést a teljesítményükkel nem érdemelték ki, odaadták azokat a fővárosi fiataloknak!

Ez a cselekedet óriási emberi, sportemberi kvalitásokra utal, csak a legnagyobb elismerés hangján lehet szólni a két fehérvári ifjoncról.

Az említetteken kívül még olyan kiválóságok részesültek elismerésben - a teljesség igénye nélkül -, mint a sokszoros Eb- és vb érmes Lőrincz Viktor, dr. Magas István, Buzgó József, Császári Attila, Sidi Péter és a BL-döntős veszprémi férfi kézilabda csapat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >