Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Keserű vereség
Keserű vereség Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. december 20.

ImageHiába szerezte meg a vezetést az Alba Volán a Vienna Capitals ellen, a vendégek megfordították a mérkőzést, és mindkét pontot elvitték Székesfehérvárról. - Meglepő taktikai húzásra szánta el magát Ted Sator a találkozót megelőzően, Andreas Byströmöt ugyanis a támadósorba rendelte Martz és Vaszjunyin társaként. Mezőnyjáték vezette fel a meccset, az első helyzetet a vendégek alakították ki, egy tiszta lövőhelyzet után Szuper lábbal tudott védeni.

Kisvártatva emberelőnybe került a Volán, de túl sok veszélyt nem alakítottunk ki.  

Nem úgy kiegészülésünk után, ekkor Fekete és Byström is próbára tette Labbét. A harmad derekán egymást követték a szabálytalanságok mindkét oldalon, így 4-3 ellen játszhatott a Volán. Felálltunk, jól járt körbe a korong, Palkovics pedig éles szögből vezetéshez juttatta csapatunkat. (1-0) A 16. percben Martz akadályozta ellenfelét egy buli után, de megúsztuk a két perc emberhátrányt.

Alig húsz másodperccel a játékrész vége előtt Forsyth kakaskodorr Lebeau-vel, mindketten kaptak egy kisbüntetést. 4-4 ellen megszereztük a korongot, de Horváth rossz megoldást választott, Riihijarvi elvette tőle a pakkot, egyedül robogott Szuper felé, ám kapusunk elvetődve hárítani tudott. Sajnos "Balu" tetézte hibáját, ugyanis a finn klasszis sanyargatásáért kiállította őt Altersberger.

A második felvonást tehát három mezőnyjátékossal ellen kezdte a Volán négy bécsi ellen, és a Vienna nem is vacakolt sokat. Villámgyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, pontosan adogatták egymásnak a korongot, Werenka, Bjornlie, Gratton volt a pakk útja, utóbbi pedig Szuper mögé juttatta a gumidarabot. (1-1) Kisvártatva kecsegtető helyzetbe került a Volán, közel két teljes percig játszhattunk kettős emberelőnyben. Sajnos nagyon gyengén adtuk elő, jóformán kapura sem lőttünk. kár szépíteni, ezen a szinten ez egyszerűen nem fér bele. Kevin Gaudet, a Capitals vezetőedzője is kiemelte, ez volt a mérkőzés fordulópontja.

Lélektanilag előnybe kerültek a vendégek, a Volánt pedig visszavetette a fejlemény. Mezőnyfölénybe került a Bécs, ráadásul Kovácsnak ki kellett állnia, így nehéz volt a szituáció, de úrrá lettünk rajta. Amikor pedig Selmser gáncsolt, fordulni látszott a kocka. Előbb Tokaji lőtt kapu mellé kecsegtető lövőhelyzetben, majd Ocskay találta el az oldalhálót. Kis figyelemkihagyás következett, Lebeau szólóban szaladt el, de óriási szerencsénkre kihagyta. A 33. percben bunyó szórakoztatta a közönséget, Hegyi és Teppert mérte össze az erejét. Jutalmuk - szokatlan módon - 2+2+10 perc büntetés lett. A folytatásban Kovács szépen ugrott ki, de pont vállon találta a kapust, majd Martz lőtt jócskán kapu fölé.

Aztán a harmad legvégén nem sikerült saját harmadunkból kihozni a korongot, Palkovics indult későn és nem túl nagy meggyőződéssel egy felszabadításért. Azonnal a kapu elé lőtték a pakkot, ahol egyik védőnk elcsúszott, így Riihijarvi üresen maradt, önzetlenül Tropperhez játszott, aki a léc alá emelt. (1-2) Megfordította a meccset a Vienna, ismételten futhattunk az eredmény után. Ráadásul a 45. percben továb nőtt a hátrányunk, egy támadóharmadbeli buli után elképesztően gyorsan tették-vették a korongot a sárga-feketék, két szempillantás alatt Riihijarvi elé került a pakk, ő pedig habozás nélkül kipókhálózta a felső sarkot. (1-3) Komoly pofon volt ez, percekig nem találtuk a helyünket a pályán, még egy emberelőnyt is kihagytunk érdemi lehetőség nélkül.

A hátralevő percekben kissé magunkhoz tértünk, de ezúttal nem volt meg a csapatban az az átütőerő, ami máskor még ekkora hátránynál is megadta a felzárkózás esélyét. Így az állás már nem változott, mindkét pontot elvitte Székesfehérvárról a Vienna Capitals.

Az Alba Volán ezzel továbbra is a 10. helyen áll az EBEL-ben, az idei szezonban először van kevesebb pontunk, mint a 8. helyezett csapatnak. A helyzet nehéz és embert próbáló, de nagyon messze még a szezon vége.

Mestermérleg, Ted Sator: Erről a mérkőzésről felesleges bármit is mondani. Továbbra is komoly nehézségeink vannak a gólszerzéssel. Rendkívül frusztrált vagyok, mert ha ez így megy tovább, kicsúszik a szezon a kezünk közül. A képlet egyértelmű: ha nem sikerül minőségi csatárt igazolnunk, tizedikek leszünk.

Alba Volán - Vienna Capitals 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)
Székesfehérvár, 2500 néző, vezette: Altersberger, Hofstaedter, Podlesnik.


Alba Volán: Szuper - Horváth, Martens, Forsyth, Tokaji, Ondrejcik, Jobb - Byström, Hegyi, Martz, Benk, Fodor, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Vaszjunyin, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator.
 

Vienna Capitals: Labbé - Lynch, Casparsson, Werenka, Bjornlie, Teppert, Ignatjevs, Rotter, Tsurenkov, Lebeau, Riihijarvi, Gratton, Selmser, Tropper, Divis, Lederer, Judex, Dolezal, Johnston. Vezetőedző: Kevin Gaudet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >