Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Őszi városi sakkverseny diákoknak
Őszi városi sakkverseny diákoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Letsch Péter   
2017. október 26.
Az előző évek példáját követve idén is sor kerül a városi diák sakkverseny őszi etapjának első fordulójára. A megmérettetés székesfehérvári általános iskolások számára nyújt versenyzési lehetőséget. A sorozatot a Németh László Általános Iskolában rendezik, amely tegnap a B kategóriával kezdődött, ma pedig az A kategóriával folytatódik.

 

Idén először rendezik a versenyt egyéni rendszerben, amelyen a diákok nyolc korosztályra bontva – külön fiúk és külön lányok – küzdhetnek meg egymással. Újítás továbbá az is, hogy a versenyzőket külön A és B kategóriára osztják, vagyis a versenyeken gyakran résztvevő ÉLŐ ponttal rendelkező játékosok nem kerülhetnek össze az újonnan kezdő amatőr társaikkal. A versenyt svájci rendszerben játsszák majd, vagyis minden játékos legalább három partira számíthat.

A Székesfehérváron tapasztalt nagy sakk iránti érdeklődés miatt képzési program indult a szaktanárok részére, amely a székesfehérvári önkormányzat és Dr. Kovács Imre sakkoktató közreműködésével valósult meg. A sportág népszerűsítésének köszönhetően eddig hat iskolából több mint száz nevezés érkezett be a szervezőkhöz, így izgalmas, kiélezett meccsekre számíthatnak a kilátogatók.

Az őszi verseny első fordulójának B kategóriáját tegnap a Németh László Általános Iskolában, az A kategóriát pedig maugyanott, szintén 14.50-kor rendezik meg. A második fordulót novemberben, a tavaszi etapot pedig áprilisban tartják majd.

Akik pedig nem versenyhelyzetben, hanem tét nélkül szeretnének játszani, őket nyitott teremben, ingyenes játéklehetőséggel várják minden pénteken 16.00-18.00 óra között a Németh László Általános Iskolában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >