Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A 21 grammé az Arany Dobverő
A 21 grammé az Arany Dobverő Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. október 30.
ImageSikert hoztak a saját dalok a 21 grammnak - a vasváris és hermannos diákok alkotta zenekar nyerte a negyedik Arany Dobverőt. A tehetségkutató után az emeleten Felméri Péter, a színpadon a Lóci Játszik szórakoztatta az ifiFeszt közönségét, az estet pedig DJ Embryo zárta az újjáépített Petőfi Kultúrtanszékben.

 

 

A blues, rock, reggae feldolgozásokat játszó Black Rooster nyitotta az estét a Petőfi Kultúrtanszéken. A középiskolás tehetségkutatón három fehérvári zenekar küzdött az Arany Dobverőért. A fellépőket és a közönséget Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, felidézve, hogy négy évvel ezelőtt azért indult el az Arany Dobverő, hogy a Fehérvár Hangja és a Versünnep mellet a helyi zenekaroknak is legyen egy színvonalas tehetségkutatója. A vasváris és széchenyis diákokból álló Black Rooster mellett a Ciszterciből, Jákyból és Vasváriból érkező Basemen, valamint a vasváris-hermannos 21 gramm mutatta be tudását.

A zenekarok a zsűri - Mits Gergő zenész, Zsigmond Lala, a 2013. évi Fehérvár Hangja döntőse, Nagy Bogi, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke - és a közönség előtt mutatkoztak be saját vagy feldolgozás dalokkal. A pályafutásukat éppen csak elkezdő zenekarok hasznos, építő kritikát és persze sok dicséretet hallhattak a zsűritől. Az Arany Dobverőt és vele a FEZEN fesztiválos fellépési lehetőséget a Ferenczy-Nagy Bogi vezette 21 gramm kapta, akik saját dalokkal teremtettek igazi koncerthangulatot. A második helyen a Black Rooster végzett, míg a harmadik ezúttal a Basemen zenekar lett.

Az Arany Dobverő átadása után az emeleten Felméri Péter stand-up előadásával folytatódott az ifiFeszt, míg a színpadon a Lóci játszik táncoltatta a diákokat. A koncert után DJ Embryo zárta az estét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >