Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Orvosi rendelőt és utat, járdát újítottak fel Feketehegy-Szárazréten
Orvosi rendelőt és utat, járdát újítottak fel Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. október 31.
ImageBejáráson nézte meg Feketehegy-Szárazrét közelmúltban befejezett és folyamatban lévő fejlesztéseit dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István önkormányzati képviselő. A körzet fontos beruházása volt a Farkasvermi úti háziorvosi rendelő, valamint a Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakaszának felújítása, a közösségi központban pedig építik a létesítmény kiszolgáló egységét.

 

 

A Farkasvermi úti felnőtt háziorvosi rendelőt a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében, annak első elemeként újították fel. Akadálymentes vizesblokkot és új, udvarra nyíló bejáratot alakítottak ki, korszerűsítették a villamoshálózatot, valamennyi helyiségben kicserélték a burkolatot és az ajtókat, a váróterem egyik ablakát pedig nagyobbra cserélték a szellőzés javítása érdekében.  Ugyancsak kicserélték a radiátorokat és a várótermi székeket. A közel 12 millió forintos beruházás fedezetét a Közgyűlés a Humán Szolgáltató Intézet 2017. évi költségvetésében biztosította.

Ugyancsak megújult a városrész egyik fő közlekedési útvonala. A Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakaszán, a Sajó utcai csomóponttól a Pityer utcai csomópontig dolgoztak az elmúlt hetekben. Akadálymentesítették a járdát, felújították a burkolat kopórétegét, egyes szakaszokon teljes pályaszerkezet-csere volt, illetve javították a vízelvezetést is.

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban, a fedett színpad és a gasztroudvar elkészültét, illetve a parkoló bővítését követően folyamatban van a kiszolgáló-épület kivitelezése. Itt a büfé, a társalgó és a mosdók mellett helyet kap többek között a kisgyermekek kézműves műhelye, a felső szinten pedig lesz egy egybenyíló, nagy terem, melyet kiállítótérként, vagy próbateremként is lehet használni.

A beruházásokat bejáráson nézte meg Székesfehérvár polgármestere és a körzet önkormányzati képviselője.

Dr. Cser-Palkovics András hangsúlyozta: a Közgyűlés döntése nyomán, a Kégl György Városi Egészségügyi program keretében hozzák rendbe és alakítják át az eddig még fel nem újított, önkormányzati tulajdonú rendelőket, részben uniós, részben saját forrásból. Az ellátottak és az egészségügyi szakemberek szempontjából is fontosnak nevezte, hogy az alapellátás megfelelően működjön, hiszen nem mindegy, hogy az orvosok, a nővérek, az asszisztensek milyen körülmények között dolgoznak, és a betegek milyen minőségű ellátásban részesülnek. Hozzátette, hogy a következő, jelentős lépés a Verseci utcai (KÖFÉM) rendelő felújítása lesz, melynek kivitelezőjéről a Közgyűlés már meghozta a döntést, a szerződéskötést követően pedig kezdődhet a beruházás.
A polgármester örömét fejezte ki a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ folyamatos bővítése kapcsán, mellyel a közösségépítést és az összetartozást kívánja erősíteni a város.

Szigli István önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a kultúrudvar szabadtéri színpada áprilistól októberig alkalmas a legkülönfélébb rendezvények megtartására. Várhatóan a tavaszi programok alkalmával már a kiszolgáló egységet is igénybe tudják venni, megteremtve ezzel a kulturált kikapcsolódás minden feltételét. A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ építése, fejlesztése a 2015-ben bemutatott koncepció szerint zajlik önkormányzati forrásból. A képviselő szavai szerint a  fejlesztések többek között a városrész és a városvezetés között fennálló jó kapcsolatnak, konstruktív együttműködésnek köszönhetőek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >