Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hősi halottak, katonák emléke előtt tiszteleg Székesfehérvár
Hősi halottak, katonák emléke előtt tiszteleg Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. október 31.
ImageA fehérvári katonatemetőkben nyugvó hősi halottak, katonák emléke előtt tiszteleg a város:a koszorúzásokra október 31-én, kedden délelőtt kerül sor. A sírkerteken kívül a Budai úti laktanyánál és a Városház téri II. világháborús emlékműnél lesz megemlékezés.

 

 

Székesfehérváron régi hagyomány, hogy a halottak napja alkalmából a város és a megye önkormányzatának képviselői felkeresik a katonasírokat és az elhunyt díszpolgárok síremlékeit, hogy fejet hajtsanak emlékük előtt.

Október 31-én, kedden délelőtt megemlékezésekre kerül sor a városban: 9 órakor a Hosszútemetőben, 9.30 órakor a Szentlélek katonatemetőben, 10 órakor a Béke téri orosz katonatemetőben, 10.30 órakor a Budai úti laktanyánál (jelenleg a Lánczos Kornél Gimnázium épülete), 12 órakor a Városház téri II. világháborús emlékműnél koszorúznak.

A felsorolt helyszíneken kívül a székesfehérvári sírkertekben, valamint a csalai és a kisfaludi katonasíroknál is koszorút, illetve sírcsokrokat helyeznek el az elhunyt katonák vagy eltemetett díszpolgárok emlékére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >