Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az E.ON és az Óbudai Egyetem összefogott a fiatalok érdekében
Az E.ON és az Óbudai Egyetem összefogott a fiatalok érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: Óbudai Egyetem/ÖKK   
2017. november 02.
ImageMegerősítette hosszútávú stratégiai partnerségét az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, akik a műszaki pályára készülő fiatalok magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzését tűzték ki célul. Az ünnepélyes keretek között aláírt megállapodásban a duális képzés megerősítése mellett kijelölték az együttműködés további lehetséges irányait is.

 

A vállalat és az egyetemi kar közötti együttműködés nem újkeletű: a korábban elindult duális képzés a vállalat számára hosszabb távon biztosítja a szükséges villamosmérnök-utánpótlást, az egyetemi kar hallgatóinak pedig tovább bővíti az elérhető szakmai gyakorlati lehetőségek körét. A hallgatók a duális képzés keretében megismerhetik az erősáramú üzemek szervezeti felépítését és működését, a hálózatok fejlesztési-, illetve tervezési munkálatait, a különböző karbantartási munkálatokat, a vállalatirányítási rendszerek működését és – az egyedi szaktudás elsajátítása mellett – a projektmunkához szükséges készségeket is elsajátíthatják.

A stratégiai partnerség kölcsönös megerősítését Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is üdvözölte. Elmondta, hogy: „Az E.ON nemcsak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának stratégiai partnere, hanem az elmúlt időszakban a várossal kialakított együttműködés is sokat erősödött, kiemelten fontos – mind a cég, mind az önkormányzat szempontjából.” Ezt követően a városvezető az áramszolgáltató társadalmi felelősségvállalás terén kifejtett tevékenységéről szólt. Székesfehérvár ma az egyik legnagyobb duális képzési hely Magyarországon, ebben a tanévben már 155-en vehetnek részt ilyen típusú képzésben. Ez egy fontos lépés a fiatalok, azaz a jövő képzett szakembereinek itthon tartásában. Mindezekért köszönetét fejezte ki a duális képzésbe bekapcsolódó valamennyi cégnek, felsőoktatási intézménynek és hallgatónak.

Haraszti Judit, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt vezérigazgató-helyettese elmondta, idén már a második duális évfolyamot kezdik, és már az első pillanattól tudták, hogy szeretnének hosszú távra elköteleződni a duális képzés mellett, aktív részesei kívánnak lenni a jövő szakemberképzésének: „azt az elméleti tudást, amit az egyetemen kapnak, vállalati környezetben tökéletesíthessék, valós ügyfélpanaszra adhassanak valós válaszokat.”

Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora, örömét fejezte ki, hogy az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az Óbudai Egyetem között a duális képzés területén elinduló kapcsolat egy hosszútávú, stratégiai partnerséget rögzítő együttműködési megállapodásban tud kiteljesedni. „Az ipari partnerek és az egyetem közötti kapcsolat azon a bizalmi tőkén alapul, ami a partnerségi megállapodást megelőzően kialakult, a szerződés aláírásával a bizalom megtartása mellett az együttműködés egy magasabb szintre emelkedhet."

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. felajánlásából eszközöket biztosítanak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara számára a Mérő laboratórium továbbfejlesztéséhez, amely így még magasabb szinten tudja majd az intézmény villamosmérnök alapképzését támogatni. Az adományból ipari elektronikai – beleértve erősáramú alállomások vezérlését, szabályozását és felügyeletét megvalósító – eszközöket, illetve villamos méréstechnikában használatos automatikus mérő- és adatgyűjtő rendszereket szereznek be.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >