Kezdőlap arrow Sport arrow AV19: Graz-veréssel előre
AV19: Graz-veréssel előre Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. november 06.
ImageA Bolzano 1-0-ás szombati legyőzése után vasárnap este Manavian (2) és LoVecchio góljaival a Graz ellen 3-2-re nyert az EBEL 18. fordulójában a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, így hosszú heteket követően elmozdult az utolsó helyről, megtartva némi esélyét arra, hogy végül elérje a rájátszást.

 

A támadójáték, a gólszerzés továbbra sem nagyon megy Benoit Laporte együttesének, de jelenleg a 3 pontok szorgos gyűjtögetésén kívül nem számít semmi más. Ez volt az idei szezonban az első alkalom, hogy a Volán két egymást követő találkozón a rendes játékidőben győzött, összességében pedig zsinórban harmadszor jött le nyertesként (múlt héten a Dornbirn vendégekét szétlövés után szerzett 2 pontot) a jégről.

Apró, de nagyon fontos lépések ezek előre. A következőkben is tartani kell ezt a tempót, különben nem fog összejönni a valós előrelépés, mivel a többi alakulat is serényen gyűjtögeti a pontokat, A jelenlegi mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, bárki bárhol, bárki ellen nyerhet, csak éppen nem mindegy, hogy ebből mennyire veszi ki a részét a FAV19... A támadójátékon, a helyzetek kihasználásán még mindig rengeteget kell dolgozni, mert ez a sikerek kulcsa. 1-2 lőtt gólokkal ritkán lehet győzni, jelentősen emelni kell az átlagon, ha valóban komolyan hisz a Volán vezetése a 8 közé kerülésben.

Most két borzasztóan nehéz idegenbeli csata jön, de kell a bravúr, hogy ne csússzon vissza a gárda a sereghajtó pozíciójába. A válogatott meccsek miatti szünetet követően, először november 17-én, pénteken este (19:45) a listavezető Vienna Capitals, majd két nappal később a mindig stabil, jelenleg 7. helyezett Villach otthonában vizitálnak Stipsiczék.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >