Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Téli "Szabad fogas" Velencén
Téli "Szabad fogas" Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. november 06.
ImageBármennyire is ragaszkodnánk az elmúlt időszakban többször is ránk köszönt langyos, kellemes, 18-20 fokos szép őszi időjáráshoz, egyre inkább a télies viszonyok és a hideg lesz a meghatározó. Ennek megfelelően az immár alapítványként működő Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosok és Rászoruló Családok Klubja illetékesei újra elindították a tavaly jól debütáló, "Szabad fogas" nevet viselő kezdeményezést, azaz: "Ha fázol, vegyél el egyet, hogy más ne fázzon, tegyél ide egyet."

 

 

Akiknek van kinőtt, már levetett, megunt, feleslegessé vált téli ruhaneműjük kabáttól a sapkáig, azokat az alapítvány klubházának oldalán elhelyezett akasztókra, fogasokra lehet aggatni, ahonnan a rászorulók minden további nélkül magukhoz vehetik őket.

Fekete Zsuzsanna klubvezető, az alapítvány elnöke elmondta, hogy bármit szívesen és köszönettel fogadnak, így kabátokat, sálakat, sapkákat, kesztyűket, s lábbeliket, amelyek sokat segíthetnek a téli hetek, hónapok átvészelésében. A klubvezető azt is elárulta, hogy bár az ételszekrény akciójuk és egyéb gyűjtéseik során érték kellemetlen tapasztalatok (a szekrényt megrongálták, ruhagyűjtéskor a kihelyezett ruhásszekrény és a zsákok tartalmát szétszórták, tavaly pedig a klubház előtt álló karácsonyfát is megcsonkították, a díszeket megdézsmálták), rendületlenül bízik az emberek józanságában, segítőkészségében, így minden akciójukat folyatják, ameddig csak lehetséges.

Ami az alapítványhoz fűződő egyéb híreket illeti: a Videoton FC egy mezt ajánlott fel számukra, amelyet az interneten árverésre bocsátott, hozzájárulva a kitűzött Mikulás programjaik megvalósulásához, a Mezőkövesd elleni hazai - 4-0-ra megnyert - bajnoki találkozón pedig egy busznyi rászoruló velencei gyermeket kísérőikkel együtt vendégül látott. Fekete Zsuzsanna hangsúlyozta, hogy nem mehettek volna el a mérkőzésre, ha Koszti András polgármester közbenjárására az Önkormányzat nem biztosított volna buszt a számukra, amiért a gyerekek nevében is külön köszönet illeti a városvezetőt.

 

 

Az alapítvány illetékesei gőzerővel készülnek az immár hagyományos és igen sikeres "Angyal kerestetik" akcióra is, amelynek keretén belül ismét kihelyeznek (december 2-án 15 órakor) egy kívánság táblát a Korzón található TDM (Tourinform) irodánál. Ezen a táblán kis papírdarabokra írva a gyerekek (és szüleik) elhelyezhetik a Jézuskának szánt kívánságaikat. Ha személyesen nem is ő, de az önkéntes "Angyalok" ezeket teljesítik és december 17-én átadják az ajándékokat a kívánság megálmodójának. Angyal bárki lehet, aki vállalja, hogy a táblára helyezett kívánság cédulákra írt ajándékok közül egyet - vagy akár többet - beszerez, megvásárol, megszépítve a Karácsonyát a kívánság kis gazdájának.

Akik szeretnének segíteni az alapítványnak, az általa támogatott családoknak, gyermekeknek, a Facebookon itt érhetik el : www.facebook.com/Velenceiekert. E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . Telefon: +36 70 310 0042

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >