Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Forradalmian új diagnosztikai eljárás Székesfehérváron
Forradalmian új diagnosztikai eljárás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. november 06.
ImageMilliméter pontossággal irányítható, Közép-Európában egyedülálló kapszulás diagnosztikai rendszert mutattak be a székesfehérvári Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban. Az endoszkópos vizsgálatok kellemetlenségét kiváltó új eljárással fájdalommentesen végezhető a gyomor- és vékonybéltükrözés.

 

Irányítható kapszulás diagnosztikai eljárást mutattak be Székesfehérváron. A kapszula endoszkópia során egy olyan ultrakönnyű kapszulát nyel le a páciens, amelyben egy minikamera található. Ez a kamera folyamatosan küldi a vizsgálatot végző szakorvosnak azokat a képeket, amelyeket a tápcsatorna belsejéről készít.

 

Image
Fotó. Simon Erika

Ennek a továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszularendszer, melynek mozgását, mágneses erőtér alkalmazásával az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja. Az eljárás során készült sokezer nagyfelbontású képnek köszönhetően már a korai stádiumban kimutathatók a gyomorpolipok és -daganatok, a gyomorfekély és a gyulladások.

Image
Fotó: Simon Erika

Évente több ezer ember halálát okozza rosszindulatú vastagbéldaganat Magyarországon. Dr. Madácsy László, az Endo-Kapszula Kft. igazgatója a prevenció fontosságát hangsúlyozta, mint mondta: a korai diagnózis segíthetne a betegség gyógyításában.

 

Image
Fotó: Simon Erika

Az új eljárás bemutatásán Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron egy újabb magas szintű egészségügyi szolgáltatás vált elérhetővé. Hozzátette, reméli, hogy ez a technológia is arra ösztönzi az embereket, hogy igénybe vegyék a koruknak és egészségi állapotuknak megfelelő szűréseket.

Image
Fotó: Simon Erika

Ez az új technológia, a NaviCam navigációs kapszularendszer Közép-Európában egyedül a székesfehérvári Endo-Kapszula Magánorvosi Centrumban érhető el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >