Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elkezdődik a Rákóczi utcai óvoda felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 07.
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15 kódszámú Pályázati Felhívás keretében, TOP 6.2.1-15-SF1-2016-00003 azonosító számmal támogatási szerződést kötött a Rákóczi utcai óvoda felújítása érdekében. A projekt tervezett, elszámolható összköltsége: 367,08 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás.

 

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15 „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú pályázati felhívás keretében, TOP 6.2.1-15-SF1-2016-00003 azonosító számmal támogatott, a Rákóczi utcai Óvoda felújítása című projekt célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségi fejlesztése.

A pályázat megvalósítása során az óvodai épület felújítására és eszközbeszerzésére is sor kerül. A Rákóczi Utcai Óvoda külső, belső felújítása valósul meg az elektromos és fűtésrendszer felújításával, nyílászárók cseréjével, tető-, homlokzat és pinceszinti szigeteléssel, burkolatok cseréjével, akadálymentes vizesblokk kialakításával.

A teljes akadálymentesítés érdekében további műszaki beavatkozások is szükségesek, úgymint új lift létrehozása, gyalogos bejáratok akadálymentesítése, de a túlzottan benapozott homlokzaton ablakok kiegészítő árnyékolása is megtörténik, a medencét megszüntetik, de a játszóudvar területet felújítják, és új játszóeszközt is telepítenek.

Az óvoda erre a nevelési évre átmenetileg bezárta a kapuit, 6 csoport 150 gyermekét más intézményekben helyezték el, így volt a leginkább zökkenőmentes az átállás. A szülők és az óvodapedagógusok ezt megértően kezelték, partnerek voltak. – hangsúlyozta Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatóhelyettese.

Hozzátette, a teljes körű rekonstrukció nagyon ráfér az épületre, előfordult, hogy egy-egy vihar alkalmával az óvoda beázott, az ablakok kinyíltak. A felújítás hírét örömmel fogadták és remélik, hogy 2018 nyarán vissza tudnak költözni a megújult falak közé.

A projekt megvalósulásának helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi út 30. (hrsz: 8831), a projekt tervezett befejezésének határideje 2018. augusztus 31.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >