Kezdőlap arrow Kultúra arrow Nagyotmondó obsitos a színházban
Nagyotmondó obsitos a színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. november 07.
ImageA nagyotmondó obsitos zenés kalandozásaival indult az idei PartiTúra sorozat. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ifjúsági hangversenysorozatának 2017/2018-as évadában négy előadást láthat a közönség. A sort hétfőn Kodály Zoltán daljátékával, a Háry Jánossal indította a zenekar.

 

 

"Ez az előadás legalább holnap délig fog tartani." - idézte meg Háry János huszárcsákójában a nagyotmondó obsitos alakját ifj. Major István, Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezetője az idei PartiTúra sorozat első előadása előtt. Nagyabonyból Burkusország-Galícia határán, a bécsi császári palotán, Olaszországon keresztül vissza Nagyabonyba, ahogy a műsorfüzet fogalmaz: négy teljesen őrült kaland a napóleoni időkből, népzenei alapon egy obsitos előadásában. Kodály Zoltán daljátékát a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI énekeseinek és táncosainak közreműködésével, Kozáry Ferenc rendezésében állították színpadra.

Ifj. Major István a daljáték előtt ismertette az évad programját, a mai és holnapi Háry János-előadások után decemberben a karácsonyi klasszikus Diótörő jazzbe csomagolt változatával folytatódik a sorozat. Februárban Schubert "Befejezetlen" szimfóniájára álmodott homokanimációval, márciusban a Klezmer előadásban pedig tüzes mulatságra és keserves "ájvékolásra", vagyis jajveszékelésre invitál a zenekar.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >