Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow FIT Kaland: az ország legjobb negyedikes csapatát keresik
FIT Kaland: az ország legjobb negyedikes csapatát keresik Nyomtatás E-mail
Írta: Lendvai Eszter   
2017. november 09.
Több tudományterületet felölelő országos tanulmányi csapatversenyt szervez negyedikes diákoknak a tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC) felső tagozatosoknak szóló Fiatal Tehetség (FIT) Programja. A FIT Kaland elnevezésű versenyre december 1-ig jelentkezhetnek a magyarországi és határon túli diákok.

 

A FIT Kaland tehetségversenyre ugyanabból az intézményből érkező - három diákból és egy felkészítő tanárból álló - csapatok jelentkezhetnek.

„Első alkalommal szervezzük meg a FIT Kaland tanulmányi versenyt, amelynek célja, hogy a nem mindennapi témákon keresztül már ezt a fiatal korosztályt is bevezessük a csapatmunka rejtelmeibe és segítsük érdeklődésük kibontakozását. Mindemellett a verseny által szeretnénk egy kis bepillantást nyújtani a diákoknak a FIT Program kalandos és színes világába" - mondja Constantinovits Milán, az MCC Fiatal Tehetség Program szakmai vezetője.

A háromkörös verseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot kell megoldaniuk a csapatoknak, amelyek a FIT Program öt képzési területéhez kapcsolódnak: robotika, természettudományos kísérletek, egészségügyi alapismeretek, pénzügyi tudatosság vagy az internetes tudatosság. Az izgalmas feladat kidolgozásához fényképes és videós tartalmakat is felhasználhatnak majd a diákok. Habár a verseny jelentkezési határideje december első napja, a most regisztrálók számára már hozzáférhető az online feladat, amelynek megoldását december 15-ig kell beküldeniük a csapatoknak.

A legjobban teljesítők mehetnek tovább a második fordulóra, amely a jelentkezéskor megjelölt – versenyzőkhöz legközelebb eső – regionális FIT-központban (Budapest, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szolnok, Veszprém) lesz megtartva. A FIT Kaland döntőjét az MCC 2018-as tavaszi országos pedagóguskonferenciáján rendezik meg Budapesten, ahol a csapatok értékelésében olyan neves személyek vesznek részt, mint dr. Kádár Annamária vagy dr. Bagdy Emőke pszichológus szakértők, akik a Fiatal Tehetség Program védnökei is egyben.

A teljesen ingyenes versenyen a kreatív és lelkes diákoknak nemcsak azért érdemes megmérettetniük magukat, mert a döntőbe jutó legjobb csapatok értékes tárgynyereményekben és élményprogramban részesülnek, hanem azért is, mert a legjobb csapat tagjai válogató nélkül bekerülhetnek a FIT Program 2018 őszén induló évfolyamába.

 

Az érdeklődők a versenyről és a jelentkezés feltételeiről a FIT Program honlapján, a fit.mcc.hu oldalon olvashatnak bővebben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >