Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ötödször rendeztek ingyenes egészségügyi szűrőnapot a sportcsanokban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. november 08.
Image"Szívügyünk Fehérvár" - ötödször rendezett közös városi szűrőnapot Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Az ingyenes rendezvényen tegnap délután három és hét óra között közel 20 fajta szűrővizsgálattal, szaktanácsadással várták a fehérváriakat az Alba Regia Sportcsarnokban.

 

Délután három órától folyamatosan érkeztek az érdeklődők az Alba Regia Sportcsarnokban zajló "Szívügyünk Fehérvár" egészségügyi szűrőnapra. Az este hét óráig tartó rendezvényen közel 20 fajta szűrővizsgálattal, tanácsadással és színpadi programokkal várták a fehérváriakat. Szív- és érrendszeri vizsgálatok, urológiai, mozgásszervi, szájüregi és stressz-szűrés mellett anyajegyvizsgálatra is volt lehetőség.

A megnyitón Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője a szűrőprogramokon való részvétel fontosságát emelte ki: "ha részt veszünk, és megfogadjuk azokat a tanácsokat, amit a szakemberek adnak, akkor már tettünk valamit az egészségünkért. Örömét fejezte ki, hogy a városrészi rendezvények mellett az egész Fehérvárnak szóló Egészségügyi szűrőnapot is nagyon sokan látogatják.

Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója köszönetet mondott kollégáinak, a szűrőnapon részt vevő szakorvosoknak, szakdolgozóknak, akik "minden fajta öncéltól mentesen, a hitük szerint, az esküjük, a gyógyítói hitvallásuk szerint teszik ezt, és nem várnak tőle semmiféle hasznot azon kívül, hogy a lakosság egészségesebb legyen."

A szűrőnaphoz kapcsolódóan idén is rajzpályázatot hirdettek a szervezők ovisoknak és kisiskolásoknak. Az egészség témakörben érkezett pályamunkákat a fehervariprogram.hu oldalon lehet majd megtekinteni, a készítőknek pedig itt a szűrőnapon adott át ajándékokat Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >