Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szurkolói ankétot rendeztek a fehérvári hokisok
Szurkolói ankétot rendeztek a fehérvári hokisok Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2017. november 09.
ImageTalálkozóra, könnyed beszélgetésre invitálta  a Fehérvár AV19 SC a klub szurkolóit. A Volán-szimpatizánsok kérdéseire Gál Péter Pál elnök, Fekti István, az Ifjabb Ocskay Gábor Akadémia sportigazgatója, Kóger Dániel játékos és Szélig Viktor general menedzser válaszolt. Bejelentették, hogy november 24-i Medvescak Zagreb elleni mérkőzés előtt a Volán SC első bajnoki meccsének negyven éves jubileuma előtt tiszteleg a klub.

 

 

Eltelt a bajnokság egyharmada, a hagyományoknak megfelelően a klub ankétra invitálta a szurkolókat. Az időzítés jobb nem is lehetett volna, hiszen három sikerrel megvívott EBEL-mérkőzés után várták a fehérvári jégkorong szerelmeseit kedden a Vörösmarty Színház kávézójába.

A szurkolók a Fehérvár AV19 tizenegyedik EBEL-szezonjáról, a nehézségekről, az utóbbi időszak sikereiről és az öltözői hangulatról is kérdezték a klub képviselőit. Ugyanakkor a megjelentek arra is kíváncsiak voltak mit jelent a klub életében az új aranyfokozatú támogató, a MOL megjelenése.

"Egy szép dózist kaptunk "üzemanyagból", de ezzel még nincs tele a tank." - hangsúlyozta Gál Péter Pál, a klub elnöke. "Ugyanakkor továbbra is elsődleges cél, hogy a válogatott játékosok jégen legyenek, és az akadémián pallérozódó fiatalok is kapjanak lehetőséget. Őket egészítik ki a légiósok. Egy ’zsoldosválogatott’ nem szolgálná a klub céljait."

Az EBEL-csapat szerepléséről Szélig Viktor elmondta, erősebbé vált a bajnokság és nagyon nehéz sorozatban mérkőzéseket nyerni. Bíznak a sikeres folytatásban és nem csak az osztrák bajnokságban, hanem a Visegrád Kupában, amelyben november 14-én, kedden a Nyitra elleni elődöntő első mérkőzését játsszák a fehérváriak. "Minél messzebb szeretnénk jutni a Visegrád Kupában, az augusztusi meccseket a felkészülésnek szenteltük, de a legjobb négybe jutva szeretnénk minél tovább menetelni a sorozatban. Több játékos is a válogatottban szerepel a hétvégén, de reméljük, olyan pozitívan tudunk kikorcsolyázni a Nyitra ellen, mint ahogy az elmúlt három meccset zártuk". 

A Fehérvár AV19 SC-nél természetesen továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra. "A fejlődés letéteményese a Titánok együttese és remélhetőleg a jövőben egyre több tehetséges fiatalt tudhat soraiban a csapat." - hangsúlyozta Fekti István. "Az elmúlt hét-nyolc évnek köszönhetően már eljutottunk arra a szintre, hogy hat-kilenc játékos már szerepet kap az EBEL-csapatban. A Titánoknál pedig a légiósok mellett csak olyan jégkorongozó van, aki az akadémián nevelkedett. A következő évek feladata az, hogy a 16-20 éves korosztályban megtaláljuk azokat a játékosokat, akiket be lehet építeni előbb a Titánokba majd az EBEL-ben szereplő együttesbe". 

Jó hír, hogy jövő héten visszatérhet a szeptember közepén oldalszalag szakadást szenvedett Kóger Dániel. "Több mint két hete jégen vagyok, ha minden jól megy, jövő héten már játszom, ha Benoit Laporte vezetőedző is úgy gondolja, már a keddi mérkőzésen visszatérhetek" - mondta a szurkolók kérdésére a csapatkapitány. "Nem volt elégedett a társaság a szezonkezdettel, igyekeztünk minél többet tenni azért, hogy ez megváltozzon. Nem volt pánik az öltözőben, hittünk abban, hogy ha tovább dolgozunk meg lesz az eredménye. Láttam a fiúkat az edzéseken, nagyon odatették magukat. Sokkal nagyobb erőt érzünk magunkban, mint tavaly". 

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke bejelentette, hogy a klub a november 24-én sorra kerülő Medvescak Zágráb elleni találkozót megelőzően a Volán SC első bajnoki mérkőzésének emléke előtt tiszteleg majd. Az ünnepi pillanatokra meghívják a csapat tagjait. A Volán SC 1977. november 16-án játszotta le első bajnoki mérkőzését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >