Kezdőlap
Nevelés teszi az embert, és az ember a hazát Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 15.
ImageEmlékdiplomásokat köszöntöttek kedden délután a Városházán. Arany-, gyémánt-, vas- és rubinoklevelet kapott összesen ötven pedagógus, akiket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Jámbor Ferencné, a PSZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntött. A rendezvényen a Tóvárosi Általános Iskola tanárai és diákjai adtak zenés-verses-táncos műsort.

 

 

A Városháza Dísztermében tartották kedden délután a nyugdíjas pedagógusok emlékdiploma-átadó ünnepségét, amelyen az 50, 60, 65, illetve 70 esztendeje végzett óvónőket, tanítókat és tanárokat köszöntötték. Az idei esztendőben összesen 50 színes oklevelet adtak át.  

Jámbor Ferencné
, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke köszöntőjében Dr. Szent-Györgyi Albert szavaival idézte fel az iskola szerepét, ami meghatározza az egyén felnőtté válását, boldogulását, a tanuláshoz való mindenkori viszonyát. „Annak a nemzedéknek a képviselőit köszöntöm, akik minden időben példamutató felelősséget vállaltak. Generációk számára mutattak irányt, akik nehéz körülmények között is a becsületes életre, a tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat.” – mondott köszönetet a pedagógusként eltöltött évekért, a nevelő munkájukért, kifejezve, hogy a valódi elismerést a tanítványok sikere jelenti.

Az ünnepségen a Tóvárosi Általános Iskola adott műsort: fellépett az intézmény Pedagógus Énekkara, a furulya szakkörösök, szatmári táncokat adott elő a Csitáry Emil Művészeti Műhely kihelyezett tagozatának Szamóca együttese, Pinczési Ádám pedig Füle Lajos versét tolmácsolta.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntő beszédében azt fogalmazta meg, hogy a színes diplomák átadásának az ünnepsége különlegesen közel áll a szívéhez, és köszönetet mondott a város polgárainak a nevében a sokéves munkáért, az erőfeszítésért, amit a kisebb vagy nagyobb diákokért, a családokért, a városért, a nemzetért tettek. Felidézte azt az örömteli dolgot, hogy az emlékdiplomások megjelent fotóit az interneten a volt tanítványok elismerései, kedves szavai kísérik évről évre. „Nevelés teszi az embert, és az ember a hazát.” – idézte a polgármester Brunszvik Teréz szavait. „Az emberré válás kell ahhoz, hogy nemzetről és hazáról beszélhessünk, és tegyük hozzá, hogy városról beszélhessünk. Ez az a gondolat, ami önöket végigkísérte az egész életpályájuk során. Szeretnék ezért köszönetet mondani!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, kiemelve az elkötelezett, felelősségteljes mindennapos munkát és a szellemi teljesítményt, majd jó egészséget kívánt az elismerésben részesült pedagógusoknak.

Aranyoklevelet (50 év) kapott: Aradyné Jáger Magdolna, Bankó Pál Attila, Bekő Zsolt, Bódás Józsefné, Czenczi Ferencné, Cseke Ákosné, Dobi Istvánné, Fazekas Ferencné, Gángó Lászlóné dr., Dr. Gulyás Antal, Dr. Gulyás Antalné, Dr. Kardos Ottóné, Kiss Károly, Kóbor Istvánné, Lang Józsefné, Dr. Lovas Zoltánné, Nagy Györgyné, Pintér Mária, Sereg Mátyásné, Szabó Lajosné, Szabó Szabolcsné, Dr. Szokó Miklósné és Szuromi Erzsébet.
Gyémántoklevelet (60 év) kapott: Arady Istvánné, Fekecs László, Fekecs Lászlóné, Fülöp Gyuláné, Gelencsér János, Gergely Elemérné, Gulyás Józsefné, Horváth Lajosné, Müllner Istvánné, Pintér Jánosné, Reinics Ferencné, Dr. Ronyecz Józsefné és Szakál Mártonné.
Vasoklevelet (65 év) kapott: Fiál Gyuláné, Földi Etelka, Holup Józsefné, Makói Lászlóné, Németh Pálné, Sereg Mátyásné, Takács Mária Magdolna, Trenka Gyuláné és Világossy Károlyné.
Rubinoklevelet (70 év) kapott: Csóka Jánosné, Dudás Zoltán, Imre Gyuláné, Pajor Józsefné és Szilasi Etelka.

Dr. Poór Zoltán, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánhelyettese köszöntőjében azt mondta, hogy mint pályatárs fogalmazza meg gondolatait, aki egyben kisdiákja, majd pályakezdőként kollégája lehetett volna a megjelenteknek. „Ez a komplexitás teszi a pályánkat sokszínűvé, nagyon érdekessé.” – fejezte ki, majd a türelmet, bölcsességet és kitartást feltételező hivatást méltatva mondott köszönetet.

Az ünnepség végén Török Szabolcs tankerületi igazgató mondott pohárköszöntőt; Karácsony Sándort idézte, és a jövőbe vetett hit optimizmusára utalt, ami a pedagógusi életpálya egyik legfontosabb velejárója.

A rendezvényen részt vett Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok, Eszéki Ágnes, a SZIK főigazgatója, Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári SzC főigazgatója, valamint az önkormányzat tisztviselői.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >