Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A város 61 fiatalt támogat ösztöndíjjal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 16.
A Városháza Dísztermében köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester azokat a középiskolás és a felsőoktatásban tanuló fiatalokat, akik Alba Regia Ösztöndíjban részesülnek. Az idei tanévben 61-en kapnak tanulmányi támogatást öt hónapon keresztül Székesfehérvár városától.

 

 

Szerda délután a Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte azokat a fiatalokat, akik a 2017/18-as tanévben Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjban, illetve Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjban részesülnek. Idén az öt hónapos támogatást 61 diáknak, hallgatónak ítélte meg a bíráló bizottság.

A polgármester beszédében kifejezte, hogy a város életében kiemelten fontos szempont a fiatalok, a diákok kérdése. Majd utalt a Díszterem kedd délutáni rendezvényére, amelyen színes diplomákat adtak át az 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt okleveleiket megszerzett pedagógusoknak, akik éppen a fiatalokért dolgoztak Székesfehérváron. A megjelent középiskolások és egyetemisták előtt még ott vannak a pályaválasztás jelentős kérdései – mondta a polgármester –, amelyek megválaszolásához a tanulmányok jelentős mértékben hozzájárulnak. „Nekünk városként az a dolgunk, hogy a lehető legtöbb segítséget, támogatást, a lehető legjobb keretet biztosítsuk a fiatalok számára, hogy a bennük rejlő tehetség kibontakozhasson – és ki-ki a legjobb döntést tudja meghozni a pályaválasztása tekintetében. És aztán pedig egy szakmailag jó kihívásokat tartogató, boldog, megfelelő egzisztenciát biztosító jövőképet tudjanak a fiatalok ebben a városban maguk előtt felvázolni és végigvinni.” – fogalmazta meg dr. Cser-Palkovics András az ösztöndíjprogram célját.  Elmondta azt is, hogy a támogatott területek kiemeltek a munkaerőpiac, a magyar és a helyi gazdaság szempontjából, majd megköszönte a felsőoktatási intézmények és a középiskolák együttműködését. Az ösztöndíjjal kapcsolatban hangsúlyozta azt is, hogy a támogatás fontos tehetséggondozási lehetőség egyben a diákoknak, hallgatóknak, akiket a város szívesen lát majd felnőtt munkavállalóként is.

Az Alba Regia tanulmányi ösztöndíjat fehérvári szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók, valamint fehérvári egyetemisták és főiskolások pályázhatják meg: 2017 őszén öt hónapon keresztül a 9. évfolyamon 16, a 10. évfolyamon 17 középiskolás, valamint 14 első és 14 harmadik féléves egyetemista nyerte el a támogatást. A szakközépiskolások havi 10 ezer, míg az egyetemisták havi 20 ezer forint támogatásban részesülnek.  Az elismeréseket dr. Cser-Palkovics András, Mészáros Attila alpolgármester és Fűrész István, az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője adták át.

A rendezvényen részt vett Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok, az Önkormányzat képviselői, tisztségviselői, valamint a középiskolák és felsőoktatási intézmények vezetői, tanárai. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >