Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ideiglenesen áthelyezték a buszmegállót
Ideiglenesen áthelyezték a buszmegállót Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 17.
ImageA Széchenyi úton zajló szennyvízcsatorna-rekonstrukció és az útfelújítási munkálatok miatt szünetel a forgalom a városközpont irányában lévő Református Általános Iskola elnevezésű buszmegállóban. Ideiglenesen a Horvát István utca – Széchenyi út csomópontja irányába helyezték át a megállót, amely több helyijáratot is érint.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata 2017-ben számos útburkolat-felújítást és szennyvízelvezető rendszert érintő rekonstrukciót hajt végre. Ennek egyik fontos mérföldköve a Széchenyi utat érintő beruházás, amely a Budai út és Horvát István utca közötti szakasz útburkolatát, a Balatoni út és a Horvát István utca közötti járda burkolatát, továbbá a Vörösmarty tér és Széchenyi u. 26. közötti szennyvízelvezető rendszert érinti.

A rekonstrukciós munkálatok alapvető célja az állagmegóvás és élettartam-növelés. Az érintett szakaszokon megszüntetik a közlekedést és a felszíni csapadékvíz elvezetést jelentősen megnehezítő nyomvályús útburkolatot, valamint helyreállítják a gyalogosok számára botlásveszélyes járdát. A mintegy 251 millió Ft értékű beruházást Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból finanszírozza. Az út felújítását a Saára Gyula-program keretében, míg szennyvízcsatorna átépítését a Vízi-közmű Fejlesztési Alapból finanszírozza a város.

A beruházás I. üteme előreláthatóan 2017. december 15-ig elkészül, a munkálatok alatt szükségszerűen forgalomkorlátozásra lehet számítani. A beruházás II. üteme, amely az útburkolat komplexebb rekonstrukcióját foglalja magában, 2018 augusztusában tervezett.

A munkálatok miatt november 15-től, szerdától átmenetileg szünetel a forgalom a városközpont irányában lévő Református Általános Iskola elnevezésű buszmegállóban.  Ideiglenesen a Horvát István utca – Széchenyi út csomópontja irányába helyezték át a megállót. Emiatt a 22, 23, 23E jelzésű járatok a Keresztyén Könyvesbolt előtt, míg a 11, 11A és a 11G jelzésű járatok a Széchenyi u. 30-32. szám előtt állnak meg.

Az ideiglenes forgalmi módosítások a megállóhelyet érintő munkálatok befejezéséig tartanak. Ezek idejére mindenki türelmét kérik!
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >