Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Debrecenben parádézott a Vidi
Debrecenben parádézott a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. november 20.
ImageA labdarúgó NB I 16. fordulójában a listavezető Videoton a 3. helyezett DVSC otthonában lépett pályára, ráadásul abban a tudatban, hogy az üldöző Ferencváros 2-0-ra nyert Pakson, így csak egy újabb siker tarthatja az élen. Ez be is következett, egy kifejezetten élvezetes, jó meccsen 5-2-re nyert a régi rivális vendégeként, zsinórban a kilencedik sikerét aratva a Debrecen ellen.

 

 

Az első félidő hazai szinten kiváló focit hozott, a Vidi kontrái bejöttek, Lazovics remekül osztogatott, s bár volt még több ziccere is, Scsepovics és Nego jóvoltából két alkalommal betalált a fehérvári alakulat. A Loki is remekül küzdött, 0-2-nél sem adta fel, Könyves révén szépített, s volt labdája az egyenlítéshez is. Összességében az egygólos Vidi előny megérdemelt az első 45+1 perc után.

A második játékrészben folytatódott a nyílt foci. Scsepovics rosszul passzolt vissza egy labdát az ellenfél 16-osa előtt, ebből indult és végül lőtt Kovácsik kapuja mellé kevéssel Varga Kevin. A folytatásban Fejes bizonyította, hogy miért nem állandó tagja a kezdőcsapatnak, háromszor is hajmeresztő módon avatkozott közbe, ebből két - kecsegtető helyzetből elvégzett - szabadrúgást hozott össze az ellenfélnek, magának pedig egy sárgát egy rossz belépő okán. Az 57. percben Scsepovics tékozolt el egy lehetőséget, hogy aztán 3 minutummal később kétgólosra növelje csapata előnyét: egy mintaszerű kontra végén közelről talált be, 1-3! Egészen biztosan nem dőlt el, de közel került ehhez a meccs végkimenetele. Sőt! Alig 3 perccel később oda is került az a bizonyos pont a találkozó végére, miután egy szögletnél Juhászt Tőzsér lerántotta, a jogos 11-est pedig Scsepovics higgadtan értékesítette, 1-4! Ezzel vissza is vette az első helyet a Fraditól a piros-kék alakulat.

Ekkor még mindig volt hátra több, mint 20 perc, ment is előre a DVSC, de kissé hitehagyottá vált, ami az eredmény okán nem érthetetlen. Főleg, ha a 75. percben Scsepovics nem szórakozza el az újabb nagy helyzetét. Egy az egyben vezethette Nagy Sándorra a labdát, ki is cselezte a kapust, de húzott még egyet a labdán balra, így kisodródva már nem tudta elrúgni a játékszert a közben visszaérő hazai védő mellett. ennél nagyobb ziccer nem létezik, mégis sikerült elpackáznia a szerbnek, igaz ezt egy mesterhármas után, 1-4-nél megtehette... Főleg, hogy a 82. percben Géresi is lőtt egy szép gólt, 1-5! Kész, vége, ennyi a Lokinak.

A ráadásban, a 92. minutumban aztán egy Fejesen megpattanó, közeli Takács lövéssel kozmetikázott a lelkesen, nagy akarással küzdő debreceni csapat. Ez a produkció sok mindenki ellen elég lett volna, de az egész meccsen koncentráltan - régen láttunk ilyet - focizó Videoton ellen nem volt. Amennyiben a most mutatott hozzáállással robogja végig a szezon hátralévő részét Marko Nikolics gárdája, akkor a Fradinak alaposan fel kell kötnie a nadrágot, hogy a végsőkig tapadni tudjon riválisára.

Mivel a Vidin és a Fradin kívül mindenki pontokat bukott az élmezőnyben, a két alakulat immár 10 ponttal a többiek előtt jár. A szezon felénél ki lehet jelenteni, senki sem fog tudni érdemben beleszólni a két "nagy" versenyfutásába. A Vidi a következő körben, december 25-én 15:30-kor a Paksot fogadja, maga Ferencváros az edzőváltás után is vereséget szenvedő, kieső helyen álló Haladás vendége lesz, ugyanezen a napon 19:30-kor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >