Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Garázdaságok felderítésében is segítettek a közterület-felügyelők
Garázdaságok felderítésében is segítettek a közterület-felügyelők Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 21.
ImageIllegális közterületi árusokat kaptak el Székesfehérváron, a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően. Mindkét eset a Belváros közvetlen közelében történt, az árusok a járókelőket zaklató módon kínálták különféle árucikkeiket. A felderítés újabb jó példája a közterület-felügyelet és a rendőrség együttműködésének.

 

 

Az egyik esetben az engedély nélkül árusító személyeket egy Rákóczi úti üzletház előtt fedezték fel a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletén működtetett térfigyelő központ munkatársai szerda délután. Az árusok a járókelőket zaklató módon igyekezték eladni különféle árucikkeiket, többek között ágyneműt, fehérneműt és zoknikat. A közterület-felügyelők értesítették a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre vonultak. Ezt észlelve az árusok menekülőre fogták, a rendőrök végül öt személyt kísértek ki az üzletházból, majd előállították őket a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon. Az árut a rendőrök lefoglalták.

A másik hasonló eset nemrég az Alba Plaza előtt történt. A térfigyelő rendszernek köszönhetően három, szintén engedély nélküli árust kaptak el a közterület-felügyelők, akik az árut visszatartották, jegyzőkönyvet vettek fel a helyszínen, majd eljárást kezdeményeztek.

A közbiztonság javulását tükrözi, hogy két garázdaság felderítésében is segített a közterület-felügyelet és az általa működtetett fehérvári kamerarendszer az elmúlt hetekben. Az autóbusz-pályaudvar közvetlen közelében alkoholt fogyasztott, ittasan dühöngött és vizelt egy férfi, egy másik esetben pedig dulakodás történt több személy között. Mindkétszer a térfigyelő központ munkatársai észlelték a garázdaságot, és értesítették járőröző kollégáikat, akik kényszerítő eszköz, bilincs alkalmazása után előállították a személyeket a rendőrkapitányságon.

 
< Előző   Következő >