Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kishíján 60 évesen döntött csúcsot
Kishíján 60 évesen döntött csúcsot Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. november 22.
Egyéni és országos masters csúccsal a összetettben a 8. helyen végzett a súlyemelők felnőtt országos bajnokságán Gyolcsos Ferenc.

 

A Fehérvár Rugby Club versenyzője a 105 kg súlycsoportban 218 kg-ot teljesített, egy híján 60 évesen, ami önmagában kuriózum. A csupaszív sportember, a nyolcvanas években a súlyemelést váltotta a rögbire, amikor Fehérvárra került, de az elmúlt években visszatért másik "szerelméhez" is, így egyszerre tevékenykedik mindkét sportágban, egy klubon belül.

Gyolcsos Ferenc elmondta, hogy a hazai ranglistán a 9. helyen áll, ezért indulhatott az ob-n. Szakításban 97, lökésben 121 kilót teljesített, így összesítésben 5 kilóval javította meg a saját masters csúcsát. Soha még masters korú versenyző, ilyen közel a nyugdíj korhoz, nem ért el ilyen eredményt ob-n. Edzője, az egykori Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Bakos Károly nem is hagyta ki a poént, így szólt a helyszínen Gyolcsoshoz: „Ferikém ide hozza a postás a nyugdíjadat, elintéztem”. Mint a példa mutatja, a sportember egyelőre nem csak a nyugdíjat tartalmazó borítékot tudja megemelni...

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >