Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Adventi programok a Székesfehérvári Diáktanáccsal
Adventi programok a Székesfehérvári Diáktanáccsal Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 27.
ImageIsmét nagyszabású programsorozattal ünnepli az adventet a Székesfehérvári Diáktanács. December 2-án családoknak szóló, egész napos rendezvénnyel készülnek a Hiemer-házban, lesz városismereti verseny és rajzpályázat, majd 19-én jótékonysági esttel zárják az ünnepi készülődést.

 

A Székesfehérvári Diáktanács hatodik alkalommal szervezi meg hagyományos Adventi Napját december 2-án, szombaton 10.00 órai kezdettel a Hiemer-ház földszinti termeiben és a Pince Klubban. Az iskolás gyerekek és szüleik hangulatos helyszínen, szakképzett virágkötők irányításával és virágkötő tanulók segítségével, igényes alapanyagokból készíthetnek egyedi adventi koszorút, asztaldíszt, ünnepi dekorációt. Az anyukák egy kézműves szaklap adventi számaiból ötleteket gyűjthetnek az ünnepi időszakra, miközben a kicsiket mesékkel, versekkel, dalokkal szórakoztatják a diáktanácstagok, és bekukkantatnak a Mikulás manóinak ajándékcsomagoló üzemébe is. A pince klubban csocsó, gombfoci és foci totó várja a fiúkat és apukákat. Emellett a finom teák és sütemények gondoskodnak az ünnepi hangulatról.

Szintén december 2-án, 14.00 órakor Belvárosi 7 próba címmel játékot szerveznek felső tagozatosokból, vagy középiskolásokból álló, minimum 3, maximum 5 fős csapatok számára. A versenyen szórakoztató, összekovácsoló feladatokat végeznek a fiatalok a Belváros olyan pontjai, értékes, érdekes, hangulatos közösségi terein, érdekes programhelyszínein. A csapatok jelentkezését november 30-ig várják Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címen. A nevezéshez el kell küldeni a csapat fantázianevét és várható létszámát, életkorát.

Rajzpályázatot is hirdetett a Diáktanács óvodásoknak és alsó tagozatosoknak. Azt kell ábrázolniuk, hogy miként tudnának örömet szerezni a rászoruló gyerekeknek az ünnep teljessége jegyében. A kötetlen technikával készült, A/4-es méretű alkotásokat személyesen lehet leadni december 2-án, az Adventi Nap keretében a Hiemer-házban, illetve december 8-ig hétköznapokon 10-18 óra között a Kossuth utca 7. szám alatti Új Nemzedék Közösségi Térben.

A rajzpályázat eredményhirdetése december 19-én, kedden lesz a Diáktanács adventi Jótékonysági Estjén, amely 17.00 órakor kezdődik a Hiemer-ház Báltermében. Ezt megelőzően jótékonysági gyűjtést is hirdetnek használt, de még jó állapotú játékokból, könyvekből. Az esten tehetséges fehérvári fiatalok színvonalas műsorral lépnek fel, a belépő egy tábla csokoládé, édesség, vagy házi készítésű sütemény lesz, melyet a jótékonykodás keretében összegyűlt játékokkal együtt átadnak a Székesfehérvári Gyermekotthon lakói és más rászoruló gyerekek számára

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >