Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Jótékonysági futás és estély
Jótékonysági futás és estély Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. november 27.
ImageIsmét megrendezi két hagyományos, karitatív célú eseményét Székesfehérvár városa. Advent első vasárnapján, december 3-án jótékonysági futásra, míg az újesztendő első szombatján, január 6-án jótékonysági estélyre invitálják a székesfehérváriakat. A kezdetek óta Miklósa Erika nevéhez fűződő események bevételéből ezúttal a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják. – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

 

A III. Adventi Jótékonysági Futást december 3-án, vasárnap a Várkörúton tartják a város és az Alba Regia Atlétikai Klub szervezésében. Nevezni 10.00 órától lehet, az egykörös, úgynevezett gyerekfutam 11 órakor, míg az ötkörös felnőtt futam körülbelül 11.15 órakor rajtol. A nevezési díj a 12 év alattiaknál 100 forint, míg  a 12 év felettieknél 500 forint lesz, de a résztvevők tetszés szerint adakozhatnak. A szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy az adományok egy urnába kerülnek, pénzváltásra, visszaadásra nincs lehetőség, így fontos, hogy mindenki az általa felajánlott összeggel érkezzen.

Január első szombatján, 2018. január 6-án a VII. Székesfehérvári Jótékonysági Estéllyel köszönti az új esztendőt a királyi város. A borárveréssel egybekötött ünnepi esemény 19.00 órakor kezdődik a Hotel Magyar Királyban. A vendégek ezúttal is színvonalas kulturális műsort tekinthetnek meg az est háziasszonya, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő közreműködésével, az estet ismét Lengyel Zsófia paratriatlonista konferálja.

A karitatív célú események bevételeiből ezúttal a középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő, az oktatási rendszerből kikerült, fiatal felnőtteket ellátó Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, ha egy rendezvényből a harmadik, vagy a hetedik következik, az azt jelzi, hogy a város sikerre vitte a hagyományteremtés szándékét. Minkét program a közösségi erőről, az összetartásról szól, közben pedig segíteni tudunk egy nemes célt, hiszen a támogatás idén is jó helyre kerül.
A polgármester izgalmasnak nevezte, hogy kevéssel a sajtótájékoztató kezdete előtt érkezett meg a Városház térre a város karácsonyfája, szimbolizálva a szeretetünket, a lelkünket és a hitünket az év legfontosabb ünnepén.  Mint mondta, fontos, hogy élményt és az ehhez szükséges eszközök beszerzését támogassák. Köszönetét fejezte  ki minden közreműködő szervezetnek, intézménynek, akik segítik a programok megvalósulását. Végül azzal zárta gondolatait: a jótékonysági estély azért fontos, mert a nagyvonalú és szép számú adventi támogatások segítő szándékét átviszi az új esztendőbe, jelezve, hogy a jótékonykodás ekkor is fontos.

A jótékonysági estély és a futás a kezdetek óta Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes nevéhez fűződnek, akik megköszönte a város szociális érzékenységét és támogatását. Arról beszélt, hogy a háziasszonyi feladatai immár megosztottak, hiszen Lengyel Zsófia paratriatlonista részben átvette ezt a szerepkört. Az idei műsor nagyon színes lesz: fellép az igen sokoldalú előadóművész, Szirtes Edina Mókus, fellép az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja, és lesz egy Szabó Magdához kötődő, emlékezetes műsorszám is. Ismét fantasztikus vacsorával várják a vendégeket, szeretnék meghívni Sauska Krisztián borászt és fővédnökként igyekeznek megnyerné Lázárné Megyei Zitát.
Miklósa Erika hozzátette: az egészséges életmódot népszerűsítő futás gyermek győztese jutalomból felkapcsolhatja a város adventi díszvilágítását, a felnőtt nyertes pedig kétszemélyes belépőt kap a jótékonysági estélyre.

Mindkét karitatív programot Lengyel Zsófia válogatott paratriatlonista fogja konferálni, aki büszkén vállalta és megtiszteltetésnek nevezte a feladatot. Mint fogalmazott, az elmúlt két évben, mióta Székesfehérvárra igazolt, otthonra talált a városban. Született látássérültként rendkívül pozitívnak találja, hogy támogatottnak a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont választották.

Rábai Ildikó, a kedvezményezett intézmény igazgatója örömének és az őket ért megtiszteltetésnek adott hangot azért, hogy rájuk esett a választás. A támogatásnak nagy jelentőse van, hiszen az intézményük idén 30 éves fennállását ünnepelte. Köszönetét fejezte ki a rendezvények megálmodóinak és minden segítőnek. Mint mondta, felelősen fog gondoskodni arról, hogy jól használják fel a támogatást, melyet szándékaik szerint szabadidős programok szervezésére és eszközbeszerzésre fognak fordítani. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >