Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Show of the Kings - sztáreső és kultfilmek zenéi Székesfehérváron
Show of the Kings - sztáreső és kultfilmek zenéi Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. november 27.
ImageSzuperkoncertet szervez a Show of the Kings Advent első hétvégéjén, december 2-án, szombaton 19 órakor Alba Regia Sportcsarnokban. A Székesfehérvár támogatásával megvalósuló, „Hollywood Székesfehérváron” című programon számos neves sztárfellépő örvendezteti meg a publikumot. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

 

A „Hollywood Székesfehérváron” rendezvény a város egyik legnagyobb sztárpalettáját felvonultató esemény lesz, amellyel a székesfehérváriak méltó módon kezdhetik a 2017-es téli ünnepi szezont. 

Farkas Roland
, a szuperkoncert producere elárulta: olyan sztárok érkeznek a székesfehérvári színpadra, mint Kautzky Armand, Szőcs Renáta, Radics Gigi, Vastag Csaba, Stéphanie Schlesser és Vastag Tamás. A művészek igazi kultfilmek zenéit elevenítik meg a színpadon – így például ott a helye a repertoárban a Jégvarázs, a Vissza a jövőbe, a Reszkessetek betörők, a Piszkos tánc, a Rettenthetetlen, a Gladiátor, a Titanic vagy a Rocky 3 zenéjének is. Nagy kedvencünk a Ghost Busters, melyet a Vastag testvérek együtt adnak elő és a Star Wars zenéje, melyet a Star Wars Klub és az 501-es légió – a Lucasfilm és a Disney engedélyével - a színpadi zenekarral karöltve varázsol a színpadra.
Arról is szólt, 2012 óta rendszeresen megszervezik Székesfehérváron a Show of the Kings produkciót, amely minden alkalommal osztatlan sikert aratott, az idei is teltházas lesz. Az induláskor az volt a céljuk, hogy Budapest után Fehérváron is rendezzenek nagyívű, széles rétegeket megszólító produkciót. Idén sem lesz ez másként, sőt, minden eddiginél látványosabb műsorral készülnek.

 



A szuperprodukció nem mindennapos látványtechnikát ígér, melyben helyet kap egy nagy, tűéles ledfal és Piroch Gábor akciórendező lenyűgöző kaszkadőrjelenetei.  A nemzetközileg is elismert kaszkadőr szakértő a garancia arra, hogy szuperprodukciója valóban lélegzetelállító élményt jelentsen a közönségnek. Úgy véli: a színpadon felcsendülő dalokat mindenki ismeri, ezekhez kell aláfestésként izgalmas, látványos jeleneteket társítani. Akciórendezőként megtalálja az egyensúlyt a pirotechnika, a fényeffektek, a tűz elemei, valamint most éppen a zene között, természetesen maximális biztonsági keretek között. 

A produkció művészeti vezetője Ruff Tamás, aki sokat tett a minőségi színpadi show megvalósulásáért. A sajtótájékoztatón elmondta, hónapok óta próbálnak, és Piroch Gáborral együtt dolgozni nagy élmény. A produkció szakmai értelemben nemes vállalkozás, a ledfalon életre kelnek a filmek, Piroch Gábor és csapata pedig olyan látványelemeket hoznak el, melyek a közreműködésükkel Hollywoodban készültek. A színpadon 40 fős zenekar és a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 30 fős lánykórusa működik közre. Ügyelnek arra, hogy a produkciónak íve és ünnepi hangulata is legyen, így az akciójelenetek és monumentális zenék mellett adventi dallamok is megszólalnak.

A korábbi, koncertekhez hasonló produkciók után ezúttal arra törekszenek, hogy színház jellegű legyen az előadás. Különböző kultikus filmek meghatározó zenéit, jeleneteit viszik színpadra. Ennek hatásaként a nézők úgy érezhetik majd, hogy egy filmösszefoglalót láttak az est folyamán. – fogalmazott Nagy Attila József koreográfus. A narrátor Kautzky Armad lesz, aki varázsolni is fog, a többi énekes pedig egy-egy filmbe kalauzol el mindenkit. A fellépőket az Alba Stúdió Zenekar kíséri, garantálva az emelkedett hangulatot, illetve közreműködnek a Free Spirit Tánciskola növendékei.

Székesfehérváron a legnagyobb programszervező maga az önkormányzat, évi több mint 30 nagyrendezvénnyel és sok kisebb volumenű programmal. Emellett azonban szükség van azokra a nonprofit, illetve forprofit szervezetekre és cégekre, melyek bővítik a kínálatot. Nagyon előnyös, hogy ha a programszervezők éppen székesfehérváriak. – emelte ki a sajtótájékoztatón Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok. Hozzátette, a Show of the Kings produkció helyi szervezésű, a helyieknek szól, és nemcsak Budapesten, de egész Európában megállná a helyét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >