Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Örökös Boldog Iskola lett a Kossuth
Örökös Boldog Iskola lett a Kossuth Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. november 24.
ImageA Kossuth Lajos Általános Iskola elnyerte az Örökös Boldog Iskola címet. Az intézmény részt vesz a Boldogságóra programban, amelynek az a célja, hogy a gyerekek a derűs feladatokon keresztül szerzett élményeket a stressz- és szorongásmentes iskolaidőszak érdekében, valamint később, felnőtt korukban is tudják hasznosítani.

 

A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola elnyerte az Örökös Boldog Iskola címet. Az intézmény minden osztálya részt vesz a Boldogságóra programban: „Arra törekszünk, hogy a boldogságórák derűs, élménygazdag feladatai, játékai fokról fokra bontakoztassák ki a derűt, az életszeretetet, hogy tanulóink a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, és boldogságra képes emberré válhassanak.” – fogalmazta meg a program célját Strasszerné Farkas Márta igazgató.

A boldogságórák tudományos alapjait a pozitív pszichológia érzelemelmélete adja: eszerint a pozitív érzelmi állapotok és kitüntetetten a boldogság megteremtésének technikái taníthatók, elsajátíthatók. A tudományos mérési eredmények bizonyítják, hogy a programban résztvevő tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik. A Kossuthban az idei tanévben a program kiegészült a prof. dr. Bagdy Emőke által kidogozott relaxációs és meditációs gyakorlatokkal is, melyek segítségével a tanulók stressz és szorongás nélkül élhetik az iskolai életüket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >