Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál a VOK-ban
XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál a VOK-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 01.
ImageIdén is megrendezik a népszerű Masterplast Fehérvári Futballfesztivál Videoton FCF Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát, amit 18. alkalommal hirdettek meg a labdarúgás, a Videoton FC és az egészséges életmód népszerűsítése céljából.

 

 

Az ünnepek alatt is pezseg a sportélet Székesfehérváron: hagyományosan karácsony és szilveszter között, december 27-30-ig rendezik a XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál Videoton FC Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát. Az Öregfiúk és az RBD Szurkolói Kupa résztvevői az első nap lépnek pályára, majd a folytatásban a Nemzetközi Kupa (december 28-30.), a Női Focikupa (december 28.), a gyermek U11 kupa (december 29.) és a minden korosztályban, U7-től meghirdetett amatőr ketrecfoci-bajnokság is megrendezésre kerül. Nevezni december 10-ig lehet a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta, hogy a futballfesztivál igazi lezárása a sportos Székesfehérvár sportos évének: mindenki számára adott a lehetőség, hogy nevezzen, vagy akár nézőként is egy jó hangulatú fesztiválon vegyen részt – ajánlotta a kimozdulás lehetőségét. A sporttanácsnok hozzátette, hogy hagyományosan a hölgyeknek és a családoknak is kínálnak majd programokat a rendezvényen.

Az idei torna fő üzenete az RBD (Red Blue Devils) megalakulásának 25 éves jubileuma, mondta el Juhász László főszervező, aminek az első felvonása a december 2-i Ferencváros-Videoton mérkőzés lesz több mint ezer fehérvári szurkolóval. December 28-án rendhagyó gálameccset is szerveznek, amelyen a Videoton edzői és a klubvezetők alkotta csapat lép pályára az RBD ellen. 30-án pedig hagyományosan a Videoton-Videoton gálameccset nézheti meg a közönség, amelynek a szünetében az 50 éve NB1-be jutott csapatot is megünneplik. A felnőtt torna idén is négyes csoportokkal folyik, minden csoportban egy külhoni résztvevővel. A torna két újdonsága a három korcsoportban meghirdetett gyermek és női szépségverseny, amelynek az egyetlen kikötése a piros-kék szerelés – a jelentkezéseket a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre várják, szavazni online és a helyszínen is lehet majd.

Az Országos Mini-Futball Szövetség harmadik éve folyik bele a fesztivál szervezésébe. Nagy Lajos szakmai vezető kiemelte, hogy a négy nap a jótékonykodásról fog szólni: a MűhelyVilág Alapítványon keresztül szeretnék támogatni az Arany János Iskola tanulóit. A torna első napján a Magyar Művészválogatott fog gálameccset játszani a Videoton Öregfiúkkal – az alapítvány számára a VOK-ban lehet adományokat felajánlani 27-én és 30-án is, illetve sporteszközöket is gyűjtenek az intézménynek, valamint licitálni lehet egy Dárdai Pál által aláírt Hertha-mezre.

A tornát 40x22 m-es játéktéren, 4x2 m-es kapukkal, oldalpalánkkal rendezik. A csapatok maximum 12 főből állnak (5+1 és 6 cserejátékos), és előbb csoportban, majd a továbbjutók egyenes kieséses rendszerben játszanak. A tornával párhuzamosan pingpong-, csocsó- és xbox-programok is lesznek, valamint fitnesz-bemutatókat is szerveznek. A rendezvényen megvásárolt tombolák bevételével a külhoni magyar csapatok itt tartózkodásának költségeire fordítják.

A versenyt a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület és a Vadásztölténygyári Vasas Ifjúsági és Sport Egyesület tagjai szervezik a város, valamint a valamint a Materplast Group Zrt. támogatásával; a fővédnökök Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár és dr. Cser-Palkovics András polgármester, a torna védnökei Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója. A részletes programról és a kiírásról a www.vbke.hu oldalon lehet tájékozódni.

A XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál helyszíne a Videoton Oktatási Központ, ahol mindennap 8 órától 20 óráig szeretettel várják a versenyzők mellett a szurkolótáborokat, a közönséget is.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >