Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Modernizáció közel 200 millió hazai forrásból Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2017. december 06.
ImageKözösen tekintette meg a fehérvári kórház új neurológiai osztályát Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Az ország egyik legnagyobb stroke-központja ettől a héttől a hotelépület felújított szárnyában működik, jelentősen javítva a betegellátást és a dolgozók munkakörülményeit.

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház megújított neurológia osztálya 24 órában látja el az agyi keringészavarban, agyi infarktusban, agyvérzésben és egyéb neurológiai kórképekben szenvedő betegeket a megyéből. Ez az ország ötödik legnagyobb stroke centruma, ahol havonta 180-200 embert kezelnek. Az ellátás eddig egy 1923-ban épült, a központi tömbtől és a diagnosztikától távol eső pavilonban működött 1955 óta, a Seregélyesi út 16. szám alatt. Az osztály a hotel épület második szintjének teljes körűen felújított szárnyában kapott helyet és ettől a héttől ott működik. Egyértelműen és jelentősen javultak a dolgozók munkakörülményei, továbbá az ellátási körülmények a kétágyas, komfortos szobáknak köszönhetően.

A komplex betegellátás egy helyen valósul meg, ami mérföldkőnek számít. Az új osztály létrehozásával lezárult a 2010-ben, az ismert morbiditási és mortalitási mutatók alapján megfogalmazott fejlesztési periódus az intézmény életében. – mondta a keddi bejáráson Dr. Csernavölgyi István főigazgató. A neurológia közvetlenül a sürgősségi osztály, intenzív osztály, CT/MR diagnosztika és egyéb belgyógyászati illetve sebészeti vetületű osztályok szomszédságába került. A főigazgató hozzátette: korábban a kórház kardiológiai osztályát fejlesztették, ahol évi 3.000 invazív beavatkozás zajlik. A fejlesztést megelőző időszakhoz képest, a modernizációnak köszönhetően 25 százalékkal növekedett az ellátott betegek száma.

Vargha Tamás
államtitkár, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: az új neurológiai részleggel egy régóta óhajtott beruházás valósult meg közel 200 millió forint hazai forrásból. Az osztály XXI. századi ellátást tesz lehetővé, továbbá örvendetes, hogy sok fiatal orvos dolgozik itt.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki a beruházás kapcsán, amely kiemelten fontos a városnak és a megyének. Hozzátette: a kórházfejlesztés tekintetében sikerült egy újabb adósságot törleszteni. A következő lépcsőben a Modern Városok Program keretében a belgyógyászati tömb valósul meg, melyre megvan a jogerős építési engedély.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >