Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Aranyasszony - trilógia
Aranyasszony - trilógia Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 14.
ImageMi köze lehet egymáshoz egy titokzatos dél-amerikai barlangrendszernek és egy pánikbeteg budai szépasszony útkeresésének? (Könyvajánló)

 

Mi köze lehet egymáshoz egy titokzatos dél-amerikai barlangrendszernek és egy pánikbeteg budai szépasszony útkeresésének?

 

"Éva úgy érzi, megfullad az ürességben, amiben él. Miután férje a délelőtti géppel Buenos Aires-be utazik, kapja magát, bedobálja holmiját egy bőröndbe, beül Audijába és elviharzik vidéki szülővárosába, ahol egy őrült éjszaka eddig elfojtott érzelmeket hoz felszínre benne elementáris erővel. Éva kitör aranykalitkájából. Múltját, elveszett ambícióit kutatva meglátogatja halott anyja barátnőjét, akihez akkor érkezik néhány napra a fantasztikusan jóképű argentin régész-történész unokafivér, Paolo. Lesz felkavaró szerelem, dél-amerikai kalandtúra, ősmagyar történelem-kutatás, gyilkosság és túlélés.

Éva gyakorlatilag végigjárja az ősi beavatási lépcsőfokokat a testi-lelki-szellemi felébredéseken át, s jut el a fizikai beteljesedéstől a spirituális kiteljesedésig, Magyarországtól Peruig. A kalandos dél-amerikai út során feltárul egy ember izgalmas és megrázó belső utazása önmaga végső valójához. Kinyílik egy kapu, mely az ősi bölcsességek, rejtélyes legendák és misztikus tanítások világába vezeti az Olvasót.

Igazán olvasmányos formában érkezik hozzánk a komoly történelmi, teológiai, erkölcsi és spirituális üzenet: a világ nem olyan, mint amilyennek tűnik. És egyébként is itt az ideje, hogy az ember kitörjön önmaga leszűkített kereteiből és felnőjön azzá, akit az Isten állítólag saját hasonlatosságára teremtett."

 

Image
.

Világosan megfogalmazott dilemma és feltett kérdés a regényeimben: mi a különbség a lét és a sors között? Élhet-e az ember igazi sorsot Isten nélkül? Egyáltalán, akarja-e a modern ember a küzdelmes, nehéz, betegséggel, halállal járó sorsot? Nem épp a sors ellen küzdünk ma orvosilag és társadalmilag egyaránt? Mi történik, ha kirekesztjük magunkból az isteni dimenziót, ami a „régieknek” még oly magától értetődő volt? Teljes lény-e az ember a „beszűkült” téridőben? A kényelemszerető modern ember ma már inkább létet akar: túlélni minél könnyebben az életet. Ne legyen betegség, nehézség, küzdelem. Éva mégis ettől a léttől fulladozik. Megértjük-e őt? Jól tette-e, hogy nem elégedett meg sorsa helyett a létével? 

 

VALAMITŐL, ELŐBB VAGY UTÓBB,  MINDENKI FELÉBRED. A SZELLEMI ÉBREDÉS FONÁKJA A FIZIKAI ÉBREDÉSNEK: EGY ISMERETLEN, SOKSZOR FÉLELMETESNEK TŰNŐ VILÁGBAN TALÁLJUK MAGUNKAT. INNEN VAGY VISSZAALSZUNK... VAGY ÉBREN MARADUNK ÉS ELKEZDŐDIK A VALÓDI UTUNK, ÉLETÜNK. AZ ELSŐ REAKCIÓ SOKSZOR A PÁNIK, EZÉRT SZERETNÉNK VISSZAMENEKÜLNI A MEGSZOKOTT KÁPRÁZATUNKBA. RÁADÁSUL AZ ISMERETLEN UTAZÁS IS FÉLELMETES, LEGJOBB LENNE VISSZAFORDULNI. DE HA MÉGIS KI MERJÜK NYITNI A SZEMÜNKET, AZT LÁTJUK: A VILÁG NEM OLYAN, MINT AMILYENNEK LEFESTETTÉK NEKÜNK! NEM OLYAN, MINT AMILYNNEK A TANKÖNYVEK TANÍTJÁK.
 
ÉVÁNAK A RÉGÉSZ PAOLO EGY MERŐBEN ISMERETLEN TÖRTÉNELEM MA IS KÉZZELFOGHATÓ BIZONYÍTÉKAIT MUTATJA MEG, AMITŐL KINYÍLIK A SZEME. AZTÁN MÁR ÖNMAGÁRA IS MÁSKÉPP NÉZ. KALANDOS DÉL-AMERIKAI UTAZÁSA SORÁN TALÁLKOZIK Z IGAZI, EDDIG BEFALAZOTT ÖNMAGÁVAL. MÁSODIK FELISMERÉSE: AZ EMBER SEM OLYAN, AHOGY AZT A VILÁG SUGALLJA. Ő SEM OLYAN, AMILYENNEK SAJÁT MAGÁT HITTE! NEKI SORSA, FELADATA VAN EBBEN AZ ÉLETBEN! EZT A FELADATOT TALÁLJA MEG ÉS VÁLLAJA EL A 2. KÖNYVBEN, AZ ARANYKAPUBAN.
 

 

Ár: 3.500,- HUF/kötet

 

Rendelhető, előrendelhető: 

bigbandi.hu

 

Vásárlás, terjesztés: 

Szkítia Avantgárd Könyvesbolt, Szolnok, bigbandi.hu

Online rendelés, akár ingyenes házhoszállítással!

valamint az

ANIMA könyvesbolt hálózat és partnerei üzleteiben.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >