Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Turizmus és vendéglátás alapszak indul Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. december 14.
ImageÚj alapképzési szakot indít szeptembertől a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A Turizmus és vendéglátás alapszak nappali képzésben és duális formában lesz elérhető a hallgatók számára.

 

 

Bővíti székesfehérvári képzési kínálatát a Budapesti Corvinus Egyetem. A 2018-19-es tanévtől Turizmus és vendéglátás alapszak nappali képzésben, duális formában lesz elérhető a Székesfehérvári Campus hallgatóinak. A szakról és a duális forma előnyeiről  a Városháza Dísztermében tájékoztatták a leendő együttműködőket. A Székesfehérvár Önkormányzata és a Corvinus Egyetem közös szervezésű partnertalálkozóján a turizmusban, vendéglátásban, valamint a rendezvényszervezésben tevékenykedő cégek, szakemberek vettek részt.

Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében a szak fehérvári sajátosságaira is kitért, mint mondta: Pesttől eltérően Székesfehérváron duális formában lesz elérhető a turizmus és vendéglátás szak, ami tovább erősíti a város vezető szerepét a duális képzésekben. A Corvinus Egyetemről és fehérvári tapasztalataikról, terveikről Dr. András Krisztina, a Székesfehérvári Campus rektori megbízottja tájékoztatta a partnereket, majd Dr. Sziva Ivett, a Turizmus és vendéglátás alapszak felelőse mutatta be a szakot, amelynek kiemelt fókuszai a rendezvényszervezés, a projektszemlélet és a gyakorlati megközelítés.

A duális képzésben résztvevő hallgatók heti három, összesen évi 110 napot töltenek el a partnereknél, ahol valós munkakörülmények között szerezhetnek tapasztalatot, és az egyetem épületén belüli képzés során is nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatorientált projektmunkákra. Az Egyetem és a partnerek rugalmasan, közösen alakítják ki az oktatás és a munka egyensúlyát.

A Turizmus és vendéglátás alapszaknak elsőként a Fehérvári Programszervező Kft. szavazta meg a bizalmat, így a fehérvári nagyrendezvényeket szervező cég lett az újonnan meghirdetett alapszak első duális partnere.

A szakról bővebb információk elérhetők a www.uni-corvinus.hu, illetve a www.felvi.hu honlapon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >