Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Térköves járda épült a Béke téren
Térköves járda épült a Béke téren Nyomtatás E-mail
Írta: Molnár Artúr   
2017. december 14.
Szilárd burkolatú járda készült a Lövölde utca Deák Ferenc utca - Erzsébet út közötti szakaszával párhuzamosan, az orosz katonatemető mellett. Az eddig vörösmurvás sétányt váltotta fel a Deák Ferenc utca és a Lövölde utca csomópontjában korábban kiépített járdához is kapcsolódó térköves járdaszakasz.

 

 

Átadták az orosz katonatemető mellett épült járdaszakaszt. A Lövölde utcával párhuzamosan a Deák Ferenc utca - Erzsébet út közötti szakaszon az eddigi vörösmurva sétány nyomvonalán épült térkőburkolatos járda. A környéken lakók kérésére készült el a szilárd burkolatú járda - mondta Molnár Tamás. A körzet önkormányzati képviselője hozzátette, lakossági fórumon keresték meg ezzel a kéréssel, és örömét fejezte ki, hogy ilyen rövid idő alatt, még ebben az évben végeztek a kivitelezéssel.

A közel 10 millió forintos beruházás során 450 négyzetméternyi térkő és 500 folyóméternyi szegély építése mellett 250 négyzetméteren füvesítették is a területet a szakemberek. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. beruházásában megvalósult járdaépítést az ORINOCO’2002. Kft. végezte.

Az új járda bejárása kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, a korábbi adósságkonszolidációval összefüggésben hozott kormánydöntéseknek és a helyi gazdaság jó teljesítményének is köszönhető, hogy ezeket a saját erős fejlesztéseket meg tudja a város valósítani. Adósságkonszolidáció nélkül "ebben az évben 2,4 milliárd forintot kellett volna 2010 előtt felvett hitelek adósságtörlesztésére fordítani". Az út-, járda- parkolóhálózat fejlesztésére szolgáló új forráskeretet is bejelentett a polgármester, mint mondta: "Azt a javaslatot tesszük a pénteki közgyűlésen, hogy 1,7 milliárd forint értékben biztosítsunk forráskeretet a Városgondokságnak ahhoz, hogy már a téli hónapokat is kihasználva megnézze, hogy az általa üzemeltetett út-, járda- és parkolóhálózat hol szorul karbantartásra, felújításra.” 300 millió forintot ebből már most, a többi forrást pedig a munkák ütemezésének megfelelően tudnak lehívni, a jövő évi költségvetés februári elfogadása után.

"Ahol az emberek közlekednek, ott kell járdát építeni." - utalt Vargha Tamás államtitkár, székesfehérvári országgyűlési képviselő a lakossági kérésre épített járdaszakaszra. Kiemelte, hogy a KSH legutóbb közzétett adatai között olvasható, hogy a 2.5 százalékos EU-shoz képest 4 százalékos a magyar GDP-növekedés, a munkanélküliségi ráta pedig 25 éve nem volt ilyen alacsony, mint most: felülről elérte a 4 százalékot, Székesfehérváron pedig még ennél is alacsonyabb. Ez azt is jelenti, hogy a gazdaság teljesítménynövekedésével párhuzamosan a településeken, így Fehérváron is utak, járdák és parkok és parkolók is épülhetnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >