Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyomtatóval nyomtatott nyomtató
Nyomtatóval nyomtatott nyomtató Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. december 18.
A diákok már birtokba is vették a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola új 3d kreatív laboratóriumát. A most átadott helyiségben a jelenlegi ipari csúcstechnológiát ismerhetik meg a diákok, akik már olyan magas szinten alkalmazzák az új eszközöket, hogy 3d-s nyomtatót nyomtattak a 3d-s nyomtatóval.

 

 

"Különösen szerencsés az az iskola, amely a mostani ipari csúcstechnológiához tartozó eszközökkel ismertetheti meg a diákokat" - mondta Dominó Csaba, a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója az intézmény új 3d kreatív laboratóriumának avatásán. A diákok által már korábban birtokba vett laborban a 3d nyomtatók több típusát is megismerhetik a diákok, és ezt nagy örömmel teszik is, mint Dominó Csaba fogalmazott: "úgy kell őket hazazavarni", gyakran az épület zárásáig tanulmányozzák az új eszközöket. A lelkes tanulók bemutattak egy általuk készített 3d nyomtatót is, amit a kapott eszközökkel terveztek és nyomtattak.

Dr. Cser-Palkovics András fontosnak nevezte, hogy ezek a 3d-s technológiák a közoktatásban, a szakképzésben is megjelennek, így a jelenlegi ipari csúcstechnológiával már a tanulmányaik során megismerkedhetnek a diákok. Ezek a technológiák az oktatás mellett a fehérvári gyártóközpontokban is jelen vannak, a cégek a világ jelenlegi legfejlettebb 3d-s, digitális- vagy robottechnológiáját alkalmazzák. Mint fogalmazott: "nem baj, ha tudatosítjuk fiataljainkban azt, hogy ha valaki ezzel a technológiával szeretne munkájában is foglalkozni, nem kell elmennie a világ másik felére, megtalálhatja itt, a fehérvári ipari parkokban is."

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, minden tagintézményükben próbálnak valami újdonságot, új szakot létrehozni, vagy az adott ágazaton belül magasabb szintre lépni: "ilyen például az Árpád iskolában az intelligens épületrendszerek programozására szóló labor, és erre példa a most bemutatott 3d kreatív labor is, amit a gyerekek már birtokba is vettek."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >