Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "Agyonverte" a Körmendet az Alba
"Agyonverte" a Körmendet az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. december 29.
ImageRitkán jön ki egy magyar - és úgy általában - kosárlabda csapatnak a lépés, mint az Alba Fehérvárnak csütörtökön a Körmend ellen. A bajnoki cím védője a múlt hétig még listavezető, jelenleg is 2. helyen álló Egis-Körmenden gázolt át ritkán tapasztalt, koncentrált játékkal 115-75-re.

 

 

Nem volt pardon egy pillanatig sem, gyakorlatilag végig vezetve, remek dobóteljesítményekkel - nincs rá jobb szó -, agyonverte egyik legnagyobb riválisát Braniszlav Dzunics együttese. Simpson 27 pontot szórt, közte 6 (!) triplát, de Hill17, Mohammed 15, Harris 14, Keller Ákos 13, Lóránt 12 pontot szórt. Ezzel a tekintélyt parancsoló "dózerolással" az Alba feljött az alapszakasz tabelláján a 3. helyre, s behúzta zsinórban a nyolcadik bajnoki sikerét. A kilencediket január 6-án, Kaposváron szerezheti meg.

Ez volt az a nap, amikor az egyik csapatnak minden, a másiknak semmi sem sikerült. Azt gyorsan le kell szögezni, hogy az Alba a klub történetének egyik legtökéletesebb produkciójával rukkolt ki, aminek egy csúcsformában kosarazó Körmend sem tudott volna ellenállni nagy valószínűséggel. Nyilvánvalóan ez egy olyan teljesítmény volt, amit nem nagyon lehet felülmúlni, de megismételni is igen ritkán. Egy biztos: minden kétkedőnek most megmutatta a fehérvári alakulat, hogy mekkora a potenciál van benne.

16 tripla, 115 dobott pont az egyik legnagyobb ellenféllel szemben, hat játékos aki két számjegyű pontmennyiséget termelt, ezek a tények nem kívánnak különösebb magyarázatot. Amennyiben ehhez a produktumhoz közelítőt tud még ebben a bajnoki évadban néhányszor kitenni a küzdőtérre az Alba, újra megszerezheti az NB I aranyérmét és a Magyar Kupát is elhódíthatja. Persze, sok még a feltételes mód, de nem csak Körmendre, hanem Szombathelyre és Szolnokra is komoly üzenet volt ez a jövőt és a bajnoki esélyeket illetően...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >