Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra volt szilveszteri foci a műfüvön Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 02.
ImageHa szilveszter, akkor foci! Adta ki a jelszót még 2013 nyarán Tiber László, a Videoton egykori válogatott legendája és fia, a korábbi NB I-es gólkirály Krisztián, akik akkor már évek óta összetoborozták Székesfehérváron a Mancz utcai grundra a környéken felnőtt, gyermek- és ifjú korukat itt töltő srácokat, akik ma már meglett családapák, sőt, néhányan nagypapák.

 

Az akkori elhatározásnak megfelelően immár ötödik alkalommal rúgta a labdát ez a társaság, más, korábbi klasszisokkal, barátokkal, családtagokkal kiegészülve vasárnap délelőtt a Sóstói Stadion melletti műfüves csarnokban.

Mára szinte társadalmi esemény lett a nyári "Manczos"- és a szilveszteri fagyos örömfoci. A "bennszülött" csapattagok mellé évről évre egyre többen érkeznek vendégjátékosként, vagy éppen a jó társaság kedvéért zrikálni egy picit a labdát nagy lelkesedéssel kergető ifjakat és örökifjakat. 2009 óta megmutatta már magát a bitumenes vagy a műfüves dühöngőben - na, és persze focizott is kicsit - a már említett Tiber László, aki tagja volt a Videoton első nagy csapatának, az 1976-ban bajnoki ezüstéremig (erkölcsileg aranyig) jutó együttesnek, s mindkét válogatott fellépésén gólt szerzett, a Fehérvárról fiatalon a Vasashoz került, majd ott bajnokságokat nyerő, többszörös válogatott Fister Ferenc, s több más egykori válogatott- és/vagy NB I-es focista, így Szabó József, Nagy II. János, Bobory Béla, Szabó Károly, Kerecsényi Lajos, Tiber Krisztián, Horváth Gábor, Csucsányszky Zoltán, Árki Gábor, Sitku Illés, Kovács Attila, Kerecsényi Tamás, Sowunmi Thomas, Poór András, Szabó Máté, Bobory Balázs, Mitring István, Szalai Tamás, Matus Sándor, és a Vidi kölcsönjátékosaként éppen most Csákváron vitézkedő Sejben Viktor.

Több más - nem futballista - híresség is beszállt már az évek alatt a "Manczos" társaságba focizgatni vagy éppen a kezdőrúgást elvégezni, újságírók, színészek, humoristák, zenészek, cégvezetők, valamint egyéb sportágak kiválóságai. A mostani, szilveszteri alkalommal Velence polgármestere, Koszti András húzott teremcsukát fiával, Olivérrel együtt, s kiválóan terelgette a labdát. Megannyi kiváló sportember nevét lehetne még sorolni Hajnal "Lahó" Imrétől Gödri Ferencen, Palánki Csabán, Sejben Istvánon és Lukács "Luxi" Lászlón át Balogh "BZ" Zoltánig, ám a lényeg nem a neveken, hanem a játékon, a poénokon, a remek kis közösségen van, melynek tagjai a fárasztó labdakergetés után együtt koccintottak az új évre, a barátságra, na, és persze a jövőbeli sok-sok "Manczos" nyári és szilveszteri focira.

 

(Fotó: Igari Balázs)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >