Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Karból nyomással zárták az évet
Karból nyomással zárták az évet Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 03.
Immár negyedik alkalommal búcsúztatták az óévet vidám nyílt edzéssel, vetélkedővel a Fehérvár Rugby Club sportolói és vezetői. Alapvetően nem magasröptű elmetornára, hanem erőfitogtatásra invitálták a szépszámú résztvevőt a Köfém Sportcsarnok szomszédságában található klubházba.

 

 

A korábbi évek sormintáját követve 2015 fekvenyomás, 2016 guggolás és 2017 elemelés után idén 2018 karból nyomást hajtottak végre a program résztvevői. A karból nyomás alapvető erőfejlesztő gyakorlat, helyes kivitelezése során a sportoló a mellkas magasságából juttatja a feje fölé a súlyzórudat úgy, hogy teljesen kinyújtja a könyökét.

A feladat végrehajtásához mindenki az erejének megfelelően 10, 20, 30, 40 és 50 kilogrammos súlyok közül választhatott. Noha a jelenlévők gerincét a férfi rögbicsapat tagjai adták, a klub sportolóin kívül derekasan birkóztak a súlyokkal a rendezvényen szülők, egyéb hozzátartozók és barátok is. A legfiatalabb karból nyomó egy 11 éves ifjú hölgy volt, míg a legidősebb egy 59 éves úr.

 


 

Az esztendő utolsó eseményén ott volt a klub két korábbi - jelenleg Angliában légióskodó - női játékosa, a magyar válogatott Kiss Fanni (Firwood Waterloo RC, Liverpool) és Gyolcsos Mária a (Richmond FC, London) is. - tájékoztatott Gyolcsos Ferenc ügyvezető alelnök.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >