Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Januári programok a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 05.
ImageArany János balladaesttel, filmvetítéssel és a testi-lelki-szellemi egészségről szóló előadásokkal várja vendégeit január folyamán a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Ugyancsak az intézményben tartják a IV. Városi Diákbált, valamint a III. Nagy Fehérvári Bormustrát, melyekre már lehet jegyeket váltani.

 

 

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház első, saját szervezésű 2018-as programja január 11-én, csütörtökön 17.30 órakor kezdődik. A Jézusa kezében kész a kegyelem című Arany János balladaest a költő születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév programja. Lázár Csaba irodalmi estjét Zichy Mihály vetített, a balladákat értő módon ábrázoló illusztrációi színesítik.  Az program izgalmas időutazást kínál Nagy Lajos XIV. századi erős és hatalmas Magyarországából a XIX. század utolsó harmadának rohamosan átalakuló Magyarországába. A belépés ingyenes.

Január 15-én, hétfőn 17.00 órakor
folytatódnak az Útkereső Filmklub programjai. Ezúttal A misszió című, 1986-ban készült brit filmet vetítik, amely egy tizennyolcadik századi dél-amerikai jezsuita misszió történetét dolgozza fel. A főbb szerepekben többek között Robert De Niro-t, Jeremy Irons-t és Liam Neeson-t láthatjuk, a film zenéjét a híres olasz zeneszerző, Ennio Morricone komponálta. A belépődíj 400 forint.

Január 16-án, kedden 17.30 órakor
Dr. Darnói Tibor idegsebész tart előadást „A tudatos gyógyulás kulcsa - Testi-lelki-szellemi törvényszerűségek a betegség és az egészség hátterében” címmel. Az előadó az idegsebészeten töltötte munkásságának első éveit, később háziorvosi szakvizsgát is tett. Életét közel két évtizede meghatározzák azok a felismerések és tapasztalások, melyek a mindennapos meditációval, a tudatos életvitelhez társuló szellemi úttal mutatkoztak meg. A szakember arra világít rá, hogy egészségünk megőrzésének és gyógyulásunk egyik alapfeltétele a háttérben zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerése. A belépődíj 800 forint.

Január 22-én, hétfő 17.30 órakor
folytatódik Dr. Pécsi Rita neveléskutató „Nevelés az élet szolgálata” című előadás-sorozata. Ekkor pótolják a szakember novemberben elmaradt programját. A pedagógusoknak és szülőknek szóló előadás ezúttal „A média lehetőségei és veszélyei nevelő szemmel” címmel zajlik. A belépődíj 800 forint, pedagógusoknak 2,5 kreditpont szerezhető.

Szintén a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, január 12-én, pénteken rendezik meg a IV. Városi Diákbált, melyen Székesfehérvár különböző középiskoláiba járó diákok találkoznak egymással, és kulturált körülmények között szórakoznak. Kapunyitás 18.45 órakor lesz, a programok 19.15 órakor kezdődnek. Jegyek a Székesfehérvári Diáktanács képviselőinél válthatóak.

Ugyancsak az intézményben lesz a III. Nagy Fehérvári Bormustra január 13-án, szombaton 17.00 órai kezdettel. A 2018-as esztendő első nagy boros eseményére Magyarország 12 borvidékének 20 borásza hozza el közel 100 borát, az ételekről ezúttal is a Hatpöttyös Étterem gondoskodik. Jegyek csak elővételben a Székesfehérvári Ajándékbolt és Jegyirodában (Hiemer-ház), illetve a Bolla Travel Rákóczi u. 2. szám alatti irodájában kaphatóak. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >