Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Siófokon esélytelen volt az AFKC
Siófokon esélytelen volt az AFKC Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. január 08.
Hiába van a pontszámot és a helyezéseket tekintve hasonló pozícióban a Siófok és az Alba FKC női kézilabda csapat az NB I-ben, a Balaton-parti gárda az elmúlt időszakban tovább erősítette amúgy sem gyenge játékoskeretét. Bár alapvetően már csak névleg lehet magyarnak mondani az alapcsapatát tekintve szinte csak légiósokat szerepeltető, dán szakember irányította SKTC-t, mit sem változtat a tényen; simán legyőzte 34-29-re a külföldiekkel szintén jól ellátott fehérvári egyletet.

 

 

2 perc után 1-1-nél álltak utoljára döntetlenre a felek, aztán szépen elhúzott a házigazda siófoki csapat, s az utolsó 18 percnek már úgy futottak neki, hogy 9 góllal vezetett, amivel el is dőlt minden. A tabellán ezzel a Siófok ellépett az AFKC-tól, 14 ponttal a 4. helyen áll, míg a Deli-gárda 10 pontos, ezzel maradt a 7. helyen.

Fehérvári szempontból örömteli, hogy a hosszú sérülése után felépülő brazil légiós, Nascimento 10 góllal bizonyította; érdemes volt rá fél évet várni. A hajrában sokat jelenthetnek a góljai és a rutinja. A jó eredményekhez persze az is kell, hogy sokkal egyenletesebben teljesítsen az egész csapat, s a kapuban Herr Orsolya is felépüljön, mert az egyértelmű, hogy a két fiatal hálóőr nem képes kétszer egymás után jó produkcióra, márpedig alap a jó védekezés és a megbízható kapusteljesítmény.

Az Alba Fehérvár KC legközelebb a bajnok és BL-győztes Győri ETO-t fogadja szombaton (január 13.) 17.00 órakor, majd az ugyancsak bombaerős Érdhez látogat, január 27-én. Nem ez lesz az a két meccs,a melyen papírforma lenne a pontszerzés...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >