Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Több mint 270 millió forintból újult meg a Távírda utca
Több mint 270 millió forintból újult meg a Távírda utca Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 09.
ImageA végéhez közeledik a Távírda utca felújítása, már csak egy kisebb járdaszakasz munkálatai folynak: teljes keresztmetszetében átépült az utca, szélesedtek a járdák és forgalomlassító szigeteket is beépítettek.

 

Székesfehérvár Önkormányzata pályázatot nyújtott be, hogy a Távírda és a Kégl György utca csapadékcsatorna-hálózata uniós forrásból újulhasson meg. A fejlesztéshez a város saját forrással is hozzájárult: a Saára Gyula-programból az út- és járdafelújítást, a Víziközmű Fejlesztési Alapból pedig az ivóvíz- és szennyvízcsatorna cseréjét biztosították.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester a helyszíni bejáráson elmondta, hogy a Távírda utca több mint 270 millió forint összértékű felújítása 2017 júliusában kezdődött: a beruházásból teljes keresztmetszetében átépült az utca. Szélesedtek a járdák, valamint forgalomlassító szigeteket építettek be. A belvárosi utcába virágládákat telepítenek, kerékpártámaszokat és hulladékgyűjtőket helyeznek el. Egy későbbi időpontban a közvilágítás rekonstrukciójára is sor kerül, amihez a járdaburkolatba védőcsövet építettek ki. „A Távírdára ráfért ez a felújítás, nagyon nagy munka volt – ezúton is szeretném megköszönni az itt élők türelmét és megértését, illetve azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek komoly problémát jelentettek a kivitelezés egyes szakaszai. Ezt a közmű- és útfelújítást meg kellett valósítani, amit igazoltak a feltárásra került állapotok is.”

A polgármester a lakókat meginvitálta az önkormányzat nevében arra az utcai avatórendezvényre, amit január 13-án, szombaton délelőtt 10-12 óra között tartanak. A Drogerie Markt előtti területen egy jégszobrász fog dolgozni egész délelőtt, egy közel 2 méter magas, látványos farsangi álarcot készít, amit az időjárástól függően egész nap meg lehet majd nézni. A Távírda és a környező utcákat a Band of StreetS zenekar járja körbe, ők gondoskodnak a jó hangulatról. A kereskedők pedig kivételes akciókkal várják visszatérő és új vásárlóikat.

Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, hogy a felújított utcát szeretnék a városi rendezvénynaptárba is belefoglalni: „Szeretnénk valamilyen, kifejezetten a Távírdához kapcsolódó rendezvényt, kisfesztivált kialakítani, illetve a jövő évi adventi vásárnak is részévé tenni az utcát.”

Égi Tamás
alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője hangsúlyozta: „Nagyon fontos volt a föld alatti vezetékek cseréje, amelyek 60-100 éves korúak voltak. Sokkal biztonságosabb, a kor igényeit kiszolgáló és egészségesebb vezetékek állnak most rendelkezésünkre.” A burkolat kialakításával kapcsolatban azt mondta, az itt lakók, az itt üzletet bérlők és az itt sétálók igényeit figyelembe véve alakították a terveket és a felújítást.

A Kégl György utca azonos szintű átépítésnek közbeszerzési eljárása folyamatban van, a munkák várhatóan tavasz végén kezdődnek majd meg.

A beruházás számokban:

2.424 m2 útburkolat
1.734 m2 járdaburkolat
402 m csapadékcsatorna gerincvezeték + bekötések
415 m vízvezeték
388  m szennyvízcsatorna béleléssel  + bekötéscserék

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >