Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Doni megemlékezés - 75 éve történt
Doni megemlékezés - 75 éve történt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. január 11.
ImageJanuár 12. és 14. között a 2. honvéd hadsereg Don-kanyarnál vívott harcaira emlékező és a hősök, áldozatok előtt tisztelgő programsorozatot szervez a Honvédelmi Minisztérium. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum ezen a hétvégén különleges programokkal és ingyenes belépéssel várja a látogatókat Budapesten.

 

 

A Honvédelmi Minisztérium országos megemlékezéssel készül 2018. január 12. és 14. között a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából, Budapesten. A magyar királyi 2. honvéd hadsereg Don-kanyarnál 1943 januárjában megvívott harcaira emlékeznek és hősei, áldozatai előtt tisztelegnek. 

2018. január 12-én, pénteken 14 órakor szentmise kezdődik a Mátyás-templomban, melyet koszorúzással egybekötött ünnepség követ a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum udvarán. A Kapisztrán téren a magyar királyi 2. hadsereg csapattestének otthont adó települések számára állított emlékpontoknál gyertyát gyújtva róhatják le kegyeletüket a családtagok és megemlékezők.

A három napos rendezvény részeként látványos bemutatók zajlanak a Kapisztrán téren, és lehetőség nyílik a második világháborús – a magyar és a szovjet haderő által használt – haditechnikai eszközök megtekintésére.

A Hadtörténeti Múzeum 2018. január 13-án (szombaton) és 14-én (vasárnap) 9.00-től 17.00 óráig tart nyitva. A kiállításokon és a meghirdetett programokon való részvétel ingyenes.

Részletes eseményismertető a http://www.militaria.hu/hirek/doni-megemlekezes oldalon olvasható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >