Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2018. január 18.
ImageNemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabdaedzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

 

Az Alba Regia Sportcsarnok VIP-részlegében a magyar edzők Juan Maria Gavalda spanyol, és Jose Curado portugál kosárlabda-szakemberrel folytathattak eszmecserét. Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is köszöntötte a résztvevőket, majd Balássi Imre klubelnök kérte az Alba Fehérvár és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia jelen lévő edzőit, hogy nyitottan fogadják a vendég előadók gondolatait. Juan Maria Gavalda, aki a Barcelona csapatához is kötődik és Jose Curado, az európai edzőszövetség vezetője hazájuk edzőképzéséről, ennek felépítéséről és a klubok általi felhasználásáról beszélt. 

Balássi Imre elmondta, szándékaik szerint szorosabb együttműködést alakítanának ki a spanyol és portugál szövetséggel is. „Azzal a céllal hívtuk össze ezt a workshopot, hogy próbáljunk nyitni Európa felé, és az előttünk járó országok sportkultúrája iránt nyitottak legyünk, befogadjuk, a magunk hasznára tudjuk fordítani. Nem titkolt célunk egy szorosabb együttműködést kialakítani a vendégeink által képviselt országokkal, klubokkal. Véleményem szerint a magyar sport jelenlegi legnagyobb fogyatékossága szakmai eredetű, a fizikális képzésben elmaradtunk a világtól. Ezen a területen próbálunk nyitni más országok felé, és nagyon bízom benne, hogy a spanyol és portugál szövetséggel is sikerül olyan együttműködést kialakítani, ami az Albának a szakmai előnyére válik. Szakanyagok feldolgozásában, kollégáink szakmai utakra küldésében gondolkozunk, ahogy külföldi edzők is érkezhetnek időszakokra hozzánk. Utánpótlás rendszerünkben már elkezdődött egy átalakulás, érkezett egy francia edző, ezt szeretnénk szélesíteni most a spanyol és portugál szövetséggel való együttműködéssel.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >