Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Már a kockaköveket rakják le az Arany János utcában
Már a kockaköveket rakják le az Arany János utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. január 18.
A Városház tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszon ma megkezdődött a kockakövek lerakása. Az Arany János utca felújításának utolsó üteme kezdődött meg a burkolat visszahelyezésével.

 

A tél ellenére enyhe időjárás lehetőséget ad a kivitelezőnek arra, hogy folyamatosan haladjon az Arany János utca felújítása. A beruházás keretében kicserélték a közművezetékeket és decemberben elkészült az ideiglenes, a gyalogos közlekedést már biztosító burkolat.

A héten pedig megérkeztek az első – a korábban felszedett – bazalt nagykockaköveket szállító teherautók és megkezdődött a végleges burkolat visszaállítása. Három ütemben végzik el ezt a munkafázist: elsőként a Városház tér és a Szent István-székesegyház közötti, majd ezt követően a Petőfi utca felőli szakasz kerül sorra, végezetül pedig a bazilika előtti területen állítják helyre az Arany János utcát. A teljes burkolat-felújítás során a szegélyeket megszüntetik, a lépcsőket mészkőből újítják majd fel.

Tavasszal folytatódik a régészeti feltárás, és közben zajlik a Szent István-székesegyház előtti tér tervezése is. Ezeknek a lezárultával véglegesedik a bazilika előtti tér kialakítása.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >