Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Húsz pedagógust és 16 iskolát jutalmaztak a DiákolimpiaŽ díjátadón
Húsz pedagógust és 16 iskolát jutalmaztak a DiákolimpiaŽ díjátadón Nyomtatás E-mail
Írta: Szilágyi Andrea   
2018. január 18.
ImagePedagógusok, iskolák és egyesületek képviselői vehették át a Magyar Diáksport Szövetség elismerését a Diákolimpia® elmúlt tanévének (2016/2017) országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. Fejér megyéből Sió Attila, a Tóparti Gimnázium és Szakgimnázium testnevelője is a kitüntetettek között van.

 

Igen sikeres és eredményes tanévet zárt 2016/2017-ben a harmincadik jubileumi Diákolimpia® versenysorozat.  A versenyeken összesen 270 ezer diák vett részt, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A sikerességében nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. A Magyar Diáksport Szövetség idén negyedik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért. 

Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb megyei illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott erkölcsi és pénzjutalmat. A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél is az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános-, közép- és a kisiskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. A pedagógusok ösztönzésének, lelkesítésének sikere, ha az adott intézményi létszámhoz képest minél többen vesznek részt a versenyen. Ezt a motivációs tevékenységet ismeri el az Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díj, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg. Egy-egy sportesemény hangulatán nagyban visszatükröződik a szervezők lelkesedése, sport iránti szeretete. Az elhívatottság jutalma pedig a magas látogatottság és a részt vevői szám mellett a 2016/2017-es év diákolimpiai rendezvénye díj. Idén is három egyesület részesült ebben az elismerésben. A sport nemcsak a győzelemről szól, hanem a tisztességes küzdelemről is. Fair play díjban részesült az a fiatal sportoló, aki ezen a területen viselkedésével másoknak is példát mutatott. 

Az ünnepélyes díjátadón beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. A díjátadásban közreműködött továbbá Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos is. 

Az MDSZ vezetője megköszönte valamennyi pedagógus és iskola, sportlétesítmény együttműködését: „Az eredményesség egy nagyon fontos mérce, hiszen a Diákolimpia® egy tanulmányi verseny, azonban az elismerés minden egyes pedagógusnak jár, aki munkát, időt fektetett a tanítványai felkészítésébe, illetve minden intézményvezetőnek, aki megteremtette a feltételeket a felkészüléshez, versenyzéshez. Bár a mai napon csupán 40 díjat adtunk át, a köszönetet azonban mindannak az ötezer pedagógusnak tolmácsolom, akiknek lelkesedése, kitartó, motiváló munkája immár több mint harminc éve működésben tartja ezt a rendszert.” – emelte ki Balogh Gábor.

A tanév legeredményesebb megyei/budapesti Diákolimpia® testnevelője
kategóriában Fejér megyéből Sió Attila, a Tóparti Gimnázium és Szakgimnázium tanára vehetett át kitüntetést.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >