Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel
Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2018. január 18.
ImageAz év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat január 20-án, szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet kipróbálni avatott vezetők segítségével, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

 

A „Mozdulj, Fehérvár!” elnevezés jól rárímel az év első szakaszában még általában tapasztalható nekibuzdulásra, amivel mindenki az újévi fogadalomnak megfelelően próbál változtatni mozgásszegény életmódján. Persze sokan vannak Fehérváron, akik mindig mozognak, edzenek, futnak, nekik is adhat újabb impulzust a január 20-i, szombati rendezvény. Ilyen tematikus sportnapot első ízben rendeznek a városban, az országos tapasztalatok alapján mindig nagyon népszerűek a jól ismert sportolók, edzők, közéleti személyiségek által vezetett, nagy közös mozgások.

Az esemény sajtótájékoztatóján a támogató székesfehérvári Önkormányzat képviseletében Östör Annamária egészségügyi- és sporttanácsnok mondta el, miért ígérkezik élvezetesnek a sokféle edzést kínáló rendezvény. „Az év eleje mindig a nagy fogadkozások ideje, ezek megvalósításában szeretnének támogatást nyújtani a szervezők azzal, hogy egy igazán rangos rendezvényt hoznak a városba. A legnagyobb sztárokkal lehet együtt gyakorolni, kiválasztani a mindenkinek legjobban alkatához, életmódjához illő mozgásformát. Ehhez segítséget, bemutatókat is kapnak a résztvevők, másrészt táplálkozási, egészségügyi tanácsokkal is segítenek a szervezők. A helyi sportolók közül az öreghegyi jógacsoport fellépését személyesen is ki szeretném emelni” - mondta Östör Annamária, aki maga is sokszor részt vesz a jóga foglalkozásokon.

Tóth Marianna
szervező kiemelte, hogy sportolni és az egészségi állapotukat felmérni is lesz lehetőségük a „Mozdulj, Fehérvár!” résztvevőinek. „Fehérváriként nagy álmom volt, hogy nálunk is megvalósuljon egy olyan nagy rendezvény, ahol felhívjuk a figyelmet az egészségtudatosságra. A mai rohanó világban sokkal nagyobb munkabírást eredményezhet a sport, több mosolyt, jókedvet is hozhat. Az MKOSZ csarnokban ezt most egy egész napos programmal propagáljuk, országosan ismert fellépőkkel. A házigazda műsorvezető Berki Krisztián lesz. A jelenlévők a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak köszönhetően különböző egészségügyi méréseken is részt vehetnek, többek között lesz díjmentes csontsűrűség mérés. Dietetikai tanácsadás, emlővizsgálat, vérnyomásmérés, testsúly-és vércukorszint mérés is lesz. A város több edzőterme is képviselteti magát, a sporton belüli összefogást jelképezve.”

A fehérvári fitnesztermek közül az R-Gym is állandó telt házzal üzemel, vezetője, Csóra Renáta a szombati programra is hívja az aktívan sportolni vágyókat. „Régóta pedzegetem, hogy fitnesz-napot is lehetne rendezni ebben sportos városban. Édesanyaként és fitneszedzőként is propagálom az egészséges életmódot, hogy a gyerekek felé is megmutassuk ennek jelentőségét. A fellépők között ezúttal országosan ismertek is lesznek, Rubint Réka, Péntek Enikő, Tatarek Rezső vezetnek majd gyakorlásokat a színpadon, velük lehet együtt edzeni. De lesznek helyi edzők által vezetett bemutatkozó órák is. Mindenki januárban fogadja meg, hogy új életet kezd, ebben szeretnénk segítséget nyújtani, elindítani őket az úton, mert ilyenkor még tart a lelkesedés.” - mondta Csóra Renáta a sajtótájékoztatón.

Szombaton 9.00 órakor lesz a kapunyitás az MKOSZ-csarnokban, a Ligetsoron, a megnyitó 9.45 órakor kezdődik. A bemelegítés után SpinRacing, majd jóga következik a színpadon, 11.15-kor kezdődik a Péntek Enikő vezette edzés. Délután 14.15 órakor Rubint Réka, egy órával később Tatarek Rezső vezet foglalkozást. Az eseményre elővételben a Cutler Fehérvár és R-Gym edzőtermekben lehet jegyeket vásárolni, valamint a helyszínen is kaphatók lesznek a belépők.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >