Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tárlatok, zenés irodalmi és építészeti programok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 18.
ImageA Magyar Kultúra Napjának ünnepi programjai között képzőművészeti és fotótárlatok nyílnak, zenés irodalmi program és HOBO-est is lesz, valamint építészeti pályázathoz kapcsolódó kiállítás nyílik a városházi ünnepélyes eredményhirdetést követően. A rendezvények már péntekről várják az érdeklődőket.

 

Január 22. a Magyar Kultúra Napja – a Himnusz megírásához kötődő ünnephez több városi és intézményi rendezvény kapcsolódik, már a hétvégétől kezdődően. Hagyományosan a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan kerül sor a „Pro Cultura Albae Regiae” díj átadására is.

Január 19-én, pénteken 18 órakor a Pelikán Galériában Jónás Attila képzőművész kiállítását Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója nyitja meg. A Kisfaludi Közösségi Házban már 17 órakor elkezdődnek a kultúrával kapcsolatos rendezvények: „Színek és formák” címmel nyílik meg a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium fotográfus tanszak diákjainak kiállítása, majd ugyanazon az estén 19 órakor a zene és az irodalom találkozásának lehetünk fül- és szemtanúi: a Boka Akusztik Band és dr. Bakonyi István tart közös estet a Kisfaludi Közösségi Házban.

Az Öreghegyi Közösségi Ház szombaton invitálja az érdeklődőket programjaira: Földes László “HOBO” Látja Isten, hogy állok a napon címmel tart zenés irodalmi estet 17 órától. Ezt követően a képzőművészeti tárlatok sorában január 20-án, szombaton 18.30 órakor nézhetjük meg először Legéndy Péter képzőművész MÉMEK című kiállításának a képeit az Öreghegyi Közösségi Házban, amit Filep Sándor festőművész ajánl a közönségnek, köszöntőt mond Östör Annamária önkormányzati képviselő. 

A Magyar Kultúra Napján, hétfőn 15 órakor a Városházán ünnepélyes keretek között hirdetik ki a „Székesfehérvár történeti központja 2017” című építészeti pályázat eredményét. A rendezvényen megjelenteket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Marosi Miklós Széchenyi- és Ybl-díjas építész, az Magyar Művészeti Akadémia alelnöke köszöntik. A pályázathoz kapcsolódó kiállítás 16 órakor nyílik az Új Magyar Képtárban, ahol Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője tolmácsolja gondolatait, a tárlatot Marosi Miklós nyitja meg.

Hétfőn 16 órától az olvasók Pálfalvi András költővel, a Vörösmarty Társaság tagjával is találkozhatnak a Széna Téri Tagkönyvtárban.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >