Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Költségvetési egyeztetés a képviselőkkel
Költségvetési egyeztetés a képviselőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 18.
Folyamatosan zajlik Székesfehérvár 2018. évi költségvetésének előkészítése. A tervezetről, annak főbb számairól dr. Cser-Palkovics András polgármester egyeztetett a Közgyűlés tagjaival a Városházán. A városvezető jövő kedden online fogadóóráján várja a témában a lakosság kérdéseit, javaslatait.

 

Székesfehérvár Közgyűlése februárban tárgyal a város 2018. évi költségvetésének tervezetéről. A város működését alapjaiban meghatározó rendelet előkészítése hónapok óta zajlik a szakterületek és intézmények bevonásával. Az elmúlt esztendők hagyományait követve dr. Cser-Palkovics András polgármester ismét tájékoztatót szervezett a képviselőtestület tagjai számára az előkészítő munka állásáról, a költségvetés tervezetének főbb számairól, prioritásairól. Az egyezetés alapvető célja, hogy a pénzügyi lehetőségek, a kötelezettségek, a feladatok ismeretében felelős, előremutató döntés szülessen a városi Közgyűlésben.

Az egyeztetésre a teljes képviselőtestület meghívást kapott, a tagok közül 19-en vettek részt a találkozón. Arról kaptak tájékoztatást, hogy a tervezet szerint a költségvetés főösszege 70 milliárd forint körül alakul idén. Az önerős önkormányzati fejlesztésekre – a Városgondnoksággal együtt – 10 milliárd forint feletti összeget költhetnek, ami a tavaly rekordösszegnél is magasabb. Az önkormányzati fenntartásban működő egészségügyi és szociális ágazatra összesen 2,75 milliárd forintot, az oktatási szférára 3,9 milliárd, míg a kultúrára 2,65 milliárd forintot fordítanak.

Az önkormányzati fenntartású intézmények közalkalmazotti bérnövelésére 523 millió forint fordít a város 2018-ban, míg a közalkalmazotti kafetéria-keretet 43 millió forinttal – összesen 230 millió forintra – növeli az önkormányzat.

A képviselőket követően a lakosság is megteheti javaslatait, és kérdezhet a költségvetés tervezetével kapcsolatban dr. Cser-Palkovics András online fogadóóráján. A fórumra 2018. JANUÁR 23-ÁN, KEDDEN 16.00 és 18.00 óra között kerül sor Székesfehérvár polgármesterének Facebook-oldalán.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >