Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Gyógyszeradagoló robot a hatékonyabb működésért
Gyógyszeradagoló robot a hatékonyabb működésért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. január 19.
ImageA betegek egyszerűbb, gyorsabb kiszolgálását és a nagyobb mennyiségű gyógyszertárolást teszi lehetővé az a gyógyszeradagoló robot, amely mostantól a Szent István Patika szakembereinek munkáját segíti. Az idén 25 éves fennállását ünneplő gyógyszertárban sajtótájékoztató keretében mutatták be az új robotot.

 

 

Az országban a tizenhetedik, Fejér megyében a második helyszín a Szent István Patika, ahol a legmodernebb gyógyszeradagoló robot segíti a szakemberek munkáját. A több mint 30 millió forintos berendezésnek köszönhetően egyszerűbbé vált a patika mindennapi működése. A Vízivárosban élőket, illetve a Sarló utcai rendelőintézetbe érkező betegeket kiszolgáló gyógyszertárban naponta mintegy háromszázan fordulnak meg. 

Dr. Lippai József gyógyszerész csütörtökön működés közben mutatta be a sajtó képviselőinek a 10.000 doboz tárolására alkalmas robotot. Gyorsabb feltöltés, helytakarékos elhelyezés, könnyen átlátható készlet, hatékonyabb működés. Így jellemezte a tulajdonos a decemberben üzembe helyezett gép működését. „Vízivárosban a Sarló utcai rendelőintézet mellett 25 évvel ezelőtt nyitottuk meg a patikát. Az elmúlt évtizedekben mindig figyeltünk arra, hogy a betegek érdekeit figyelembe véve, lehetőségeinkhez mérten valósítsuk meg a fejlesztéseket. A bővítést követően most a robottechnológiát alkalmazva hatékonyabban dolgozhatunk. A napi 300-350 fős betegforgalom mellett megkönnyíti a munkánkat az, hogy a gép elrendezi az általunk beadagolt gyógyszereket, figyeli többek között a készleten lévő mennyiséget és a lejárati időt is. Az egyszerűbb és gyorsabb kiszolgálás eredményeképpen így több idő jut a betegekre. Ezt ők örömmel veszik.”

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszönetet mondott a város nevében a fejlesztésért. „Székesfehérváron a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében számos orvosi rendelő újul meg. Ehhez kapcsolódóan nagyon fontos az, hogy a magánszolgáltatóknál a gyógyszertárak milyen technikai és humán feltételekkel dolgoznak. Ez a fejlesztés megkönnyíti az itt dolgozók munkáját is, aki így több időt fordíthatnak a gyógyszertárba betérőkre.

A negyedszázada indult családi vállalkozás a szorgalmas és gondos munkának köszönhetően fejlődik. A 10 éve működő pákozdi fiókgyógyszertár mellett 15 éve működtetnek Szárazréten egy patikát, amelyet Dr. Lippai Józsefné indított el Szigli István önkormányzati képviselő megkeresésére. A hármas évforduló kapcsán az is elhangzott, ez a jól működő, fehérvári vállalkozás biztos alapokon nyugszik, hiszen a házaspár az alapokat megteremtve tovább is tudja adni a stafétát. Lányaikkal és u

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >