Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az országos betlehemi jászol pályázat fehérvári díjazottjait köszöntötték Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 19.
ImageA 24. Betlehemi jászol című országos pályázat székesfehérvári díjazottjait köszöntötte Földi Zoltán bizottsági elnök és dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok a Hiemer-házban. A nagyszabású pályázatra és kiállításra természetes anyagokból készült alkotásokkal lehetett nevezni. A versenyen a Fehérvári Kézművesek Egyesületének és a Ciszterci Gimnázium alkotókörének tagjai, illetve Köpf Jenő faesztergályos szerepeltek szép sikerrel.

 

 

A 24. Betlehemi jászol pályázatot tavaly októberben hirdette meg a Magyar Kézművességért Alapítvány. Az alkotók természetes alapanyagok felhasználásával készült, betlehemi jelenetet, alakokat ábrázoló művekkel nevezhettek, melyek a betlehemezés népszokásait örökítik meg, vagy az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódnak. Az eredményhirdetést és díjátadót december közepén Budapesten, a Vajdahunyadvárban tartották.

Az országos megmérettetésen rendszeresen szerepelnek alkotók Székesfehérvárról. A tavalyi pályázaton díjazták a Ciszterci Szent István Gimnázium alkotókörének hat tagját, akik egyéni munkákkal neveztek. Ugyancsak díjazásban részesült Köpf Jenő faesztergályos, valamint a Fehérvári Kézművesek Egyesületének három tagja, akik egy közös művel indultak.

A díjazott alkotókat Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke és dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok köszöntötte a Hiemer-ház Moskovszky termében, és fejezte ki gratulációját Székesfehérvár Önkormányzata nevében.

A köszöntött alkotók:

Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium:
Akkerman Anna, Kardos Ruben, Varga Emília, Szabó Sebestyén Péter, Czifra Kata, Regős Brigitta
(felkészítő tanárok: Szentes Ottokár és Bauer István)


Fehérvári Kézművesek Egyesülete:
Radetzky Jenőné bútorfestő népi iparművész, Vincze Mátyás papírmerítő és Kőnig Nóra könyvkötő

Továbbá:
Köpf Jenő faesztergályos

A pályázat díjnyertes alkotásait a Betlehemi képeskönyv 2017 című kiadványban jelentették meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >